ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις νέες μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση – Δηλώσεις Ευαγγελίδη, Φακοντή και Καρεκλά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις νέες μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, με Δημάρχους και κοινοτάρχες να εξαπολύουν «πυρά» κατά του Υπουργείου, προετοιμάζοντας τις επόμενες κινησεις τους.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

«Σίγουρα κάποιοι έχουν παρέμβει στη διαδικασία» κατήγγειλε ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγελλίδης, στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ενημερώνοντας σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Δήμου.

 

 

Δήμαρχος Αραδίππου – Ευάγγελος Ευαγγελίδης
Είμαστε ο μεγαλύτερος Δήμος Παγκύπρια. Είναι μια σοβαρή μεταρρύθμιση, αυτή είναι η ουσία. Έγινε κάποια μελέτη για κάποιους λόγους. Γιατί να γίνει αυτό που συνέβη τις τρεις τελευταίες μέρες. Σίγουρα κάποιοι έχουν παρέμβει στη διαδικασία.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Υπουργού ότι δεν κάνει παιχνίδια, απήντησε ότι δικαιούται να πει αυτά που θέλει για να στηρίξει τη μεταρρύθμιση, αλλά έγιναν διάφορα στις συγχωνεύσεις. Ο κ. Ευαγγελίδης προανήγγειλε σύσκεψη την Παρασκευή μαζί με Αραδίππου, Λιβάδια, Ελιά και Τρούλλους, προκειμένου να υπάρξει σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις, ενώ ο Δήμος θα απευθυνθεί στη Βουλή για να «ξεκολλήσει» από το μεγάλο Δήμο Λάρνακας.

 

Παντελή ενημέρωση ή επαφή αναφέρει ο κοινοτάρχης Ορόκλινης, Νεόφυτος Φακοντής,τονίζοντας πως προτεραιότητα παραμένει το καλό των Δήμων:

Κοινοτάρχης Ορόκλινης – Νεόφυτος Φακοντής
Κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν μελετήσει τη μελέτη που άρχισε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2014. Προβλέπονταν αρχικά συνένωση Αραδίππου με Δήμο Αθηένου. Μετά από αντιδράσεις του Δήμου Αθηένου, παρέμεινε ως είχε.

Ο κ. Φακοντής εκτίμησε ότι ο Δήμος Αραδίππου καθυστέρησε να κάνει κινήσεις ενώ τόνισε πως ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τον ίδιο:

Είχαμε διαβεβαιώσεις πως δε θα γίνει αυτό το πράγμα. Λυπούμαι. Θα στείλουμε επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δικτατορικά μας εντάσσουν σε αυτό το Δήμο.

 

Από την πρώτη στιγμή υπέρ ήταν ο Δήμος Αθηένου σύμφωνα με τον Κυριάκο Καρεκλά, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις όπως τον κατηγορούν και επικαλούμενος «Εθνικούς λόγους» για τη διατήρηση του Δήμου.

Δήμαρχος Αθηένου – Κυριάκος Καρεκλάς
Εθνικοί λόγοι επέβαλαν τη διατήρηση του Δήμου. Αν ήταν δίπλα από κάποιον άλλον θα υπήρχε συνένωση. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό και την Κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος το είχε ανακοινώσει από όταν είχε έρθει στην Αθηένου ότι θα διατηρηθεί ο Δήμος. Δημόσια μόνο ζητήσαμε κάποια πράγματα και δημόσια μας απάντησαν.

 

Πρόεδρος Ένωσης Ένωση Κοινοτήτων – Παναγιώτης Δαμιανού
Μας παίρνουν τηλέφωνο και διαμαρτύρονται. Ανατράπηκαν όλα παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε. Δεν έχουν σχέση με όσα είχαμε συμφωνήσει. Εκείνο που μας ζητήθηκε είναι σε κάποιες περιπτώσεις κοινοτήτων να χρειάζονταν να συμπεριληφθούν κάποιες κοινότητες και για φορολογικούς λόγους.

Ο κ. Δαμανού ανέφερε ότι «πολλές κοινότητες δεν έχουν ενημερωθεί και αισθάνονται συμπλήρωμα οχήματος για να ικανοποιηθούν περιφερειακοί δήμο». Τέλος, εκτίμησε ότι κάποιοι δήμοι δε θα είναι βιώσιμοι ενώ προανήγγειλε συγκέντρωση όλων των κοινοταρχών στις 16 Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκαθαριστεί η θέση της Ένωσης και να συντονιστούν οι επόμενες κινήσεις. Σε αυτή θα παραβρεθεί εκπρόσωπος του Υπουργείου αλλά και των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σχετικά νέα

X
Translate »