Εκπαίδευση

Στον αγώνα ηλιακών οχημάτων συμμετέχει η Τεχνική Σχολή Λάρνακας

Στον αγώνα ηλιακών οχημάτων, συμμετέχει για πρώτη φορά η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας (ΤΕΣΕΚ).

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Σε γραπτή ανακοίνωση της Σχολής αναφέρεται ότι «το σχολείο θα συμμετέχει για πρώτη φορά στον πρωτοποριακό αγώνα Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνει και φέτος το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας και θα διεξαχθεί την Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Προστίθεται ότι «οι μαθητές των τμημάτων του κλάδου της Ηλεκτρολογίας ΘΗΕ2, ΘΗΕ3 και ΗΣ3, υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους Χρήστου Παππά, σχεδίασαν και κατασκεύασαν με σκληρή δουλειά και μεγάλο ζήλο, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2018-2019, το πρωτότυπο Ηλιακό Αυτοκίνητο της Σχολής και είναι έτοιμοι να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο».

Σημειώνεται ακόμα ότι «μέσα από την κατασκευή του Ηλιακού Οχήματος έγιναν πιο στενοί οι δεσμοί ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, αφού μαθητές και καθηγητές απέκτησαν εμπειρίες και γνώσεις και δόθηκε η πολύτιμη ευκαιρία στους μαθητές που παρακολουθούν τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας να προσεγγίσουν σφαιρικά το αντικείμενο σπουδών τους, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο».

Το πλήρωμα της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας «θα συμμετέχει στον αγώνα με το όχημα «Απόλλων», αφού σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Απόλλωνας ήταν ένας από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, θεός του φωτός και προστάτης των τεχνών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία, τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Θεμιστοκλή Δέρβη, Ευαγόρου, Δημοσθένη Σεβέρη και Βασιλίσσης Φρειδερίκης, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε δεκάδες ντόπιους και ξένους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »