Γενικά

Στο εδώλιο προπονητής στίβου – Πρώτες διώξεις για κακοποίηση

 Πηγή: philenews.com

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται η πρώτη υπόθεση μετά από τέσσερις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού, την ώρα που πληθαίνουν οι υποθέσεις που φτάνουν στα χέρια της Αστυνομίας. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Πολιτικός, πρώην ιεράρχης και γιατρός βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών μετά από καταγγελίες για άσεμνες επιθέσεις, βιασμούς ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ακόμα και στο κρεββάτι του ιατρείου, ενώ οι καταγγελίες που ερευνώνται αυτή τη στιγμή φτάνουν τις δέκα.

Χθες, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης τρεις ημέρες μετά που διαβιβάστηκαν οι δύο πρώτοι φάκελοι της Αστυνομίας για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του αθλητισμού, έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για καταχώρηση της πρώτης υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η υπόθεση αφορά σε τέσσερις καταγγελίες αθλητριών του στίβου κατά του πρώην προπονητή τους, ο οποίος φέρεται να τις κακοποίησε σεξουαλικά. Τα κατ’ ισχυρισμόν αδικήματα συνέβησαν προ ετών στη Λάρνακα. Υπό εξέταση στη Νομική Υπηρεσία βρίσκεται και ο φάκελος της καταγγελίας καλαθοσφαιρίστριας κατά του πρώην προπονητή της. Στον δρόμο για την Εισαγγελία βρίσκεται και η υπόθεση της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου (καθυστερεί λόγω της ανάγκης για λήψη μιας κατάθεσης), όπως και αυτή που αφορά τον πολιτικό που καταγγέλθηκε από 32χρονη γυναίκα.

Οι καταγγελίες για άσεμνες επιθέσεις ή κακοποιήσεις παίρνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. Αυτή τη στιγμή διερευνάται ακόμη μια καταγγελία γυναίκας για βιασμό από πρώην μητροπολίτη, ενώ δεύτερη γυναίκα που αναφέρθηκε στο ίδιο πρόσωπο, προσεγγίστηκε από την Αστυνομία αλλά στο παρόν στάδιο δεν επιθυμεί να προβεί σε καταγγελία.

Όσον αφορά στην περίπτωση γιατρού στη Λευκωσία που καταγγέλθηκε από ασθενή του ότι την παρενόχλησε, αυτή καταχωρίστηκε τελικά στο Δικαστήριο και ορίστηκε για ακρόαση για τον επόμενο μήνα. Το αξιοπερίεργο είναι πως η υπόθεση ενώ καταχωρίστηκε αρχικά τον περασμένο Αύγουστο, η ιδιωτική εταιρεία που επιδίδει τις κλήσεις δεν τον εντόπιζε, όντας γιατρός σε ιατρικό κέντρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί από το Δικαστήριο. Ανέλαβε η Αστυνομία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, εντόπισε τον γιατρό και η υπόθεση επανακαταχωρίστηκε.

Η Αστυνομία αναμένει μετά από επικοινωνία που είχε με ενδιαφερόμενες, όπως τις επόμενες ημέρες αυξηθούν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »