Αναπτυξιακά Έργα

Σ’ ένα μήνα τελειώνει το λίφτινγκ στην Παύλου Βαλσαμάκη

Σε ένα περίπου μήνα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η αναμόρφωση της οδού Παύλου Βαλσαμάκη στη Λάρνακα με επίκεντρο την αντικατάσταση των παλιών διαφημιστικών πινακίδων με νέες, ομοιόμορφου τύπου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Το έργο, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη φάση του προγράμματος που ξεκίνησε από τη διπλανή πλατεία Αγίου Λαζάρου, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου και υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των καινούργιων πινακίδων στα καταστήματα κατά μήκος του δρόμου, ο οποίος συνδέει την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες με την πλατεία Αγίου Λαζάρου. Εκτός από την αντικατάσταση των πινακίδων, οι εργασίες περιλαμβάνουν και άλλες βελτιωτικές πινελιές, όπως βάψιμο των προσόψεων, οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα στην εμπορική οδό της πόλης.

Ουσιαστικά πρόκειται για άμεση επέκταση του προγράμματος που ξεκίνησε σε πιλοτική φάση από την πλατεία Αγίου Λαζάρου, περιμετρικά του ιερού ναού και στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ανοίγοντας το δρόμο για σταδιακή εφαρμογή του και σε άλλα καίρια σημεία του κέντρου της Λάρνακας και όχι μόνο αφού παρόμοιες δράσεις υλοποιούνται και στην επαρχία.

Το τελικό αποτέλεσμα στην πλατεία Αγίου Λαζάρου ήταν πραγματικά εντυπωσιακό όπως παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2018 και προέκυψε μετά από τις εξής εργασίες:

– Αφαιρέθηκαν όλες οι ακαλαίσθητες πινακίδες επί των υποστατικών της πιλοτικής περιοχής και αντικαταστάθηκαν με ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό.
– Αφαιρέθηκαν εντελώς οι αυθαίρετα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες.
– Αποκαταστάθηκαν οι προσόψεις των κτιρίων.
– «Ντύθηκε» το εγκαταλελειμμένο κτίριο της πλατείας.
– Καλύφθηκαν οι κομπρεσέρ των κλιματιστικών.
– Αντικαταστάθηκαν όλες οι ομπρέλες και τέντες με ομοιόμορφο χρωματισμό.
– Οι κάδοι απορριμμάτων αντικαταστάθηκαν με καινούργιους ξύλινους.
– Τοποθετήθηκαν γλάστρες και ενισχύθηκε το πράσινο.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, του Δήμου Λάρνακας, του ΚΟΤ και του Συμβουλευτικού Οίκου Concept Cyprus.

Μετά την πλατεία Αγίου Λαζάρου και την οδό Παύλου Βαλσαμάκη θα πάρουν σειρά άλλες περιοχές στην πόλη αλλά και στην επαρχία Λάρνακας οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα οπτικής ρύπανσης. Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, βρίσκεται στα σκαριά η επέκταση του προγράμματος στη Λαϊκή Γειτονιά της Λάρνακας, η οποία βρίσκεται στην ίδια περιοχή και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ με νέους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, κάτι που καθιστά την επίλυση του αισθητικού προβλήματος που προκαλούν οι παλιές διαφημιστικές πινακίδες ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αναδεικνύεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά από τους ίδιους τους τουρίστες και τους τουριστικούς οργανισμούς που συνεργάζονται με την Κύπρο εξ ου και η αποφασιστικότητα των ιθυνόντων της τουριστικής βιομηχανίας να το αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, η καταπολέμηση της οπτικής ρύπανσης ενισχύσει την ευρύτερη προσπάθεια εξωραϊσμού της πόλης και αναβάθμισης της αισθητικής του αστικού κέντρου με ευρύτερο στόχο την καλλιέργεια συνείδησης για πιο καλαίσθητη και ελκυστική πόλη.

Με ιδιαίτερα θετικό μάτι αντιμετωπίζεται αυτή η πρωτοβουλία και από το Υφυπουργείο Τουρισμού αφού στα εκάστοτε στρατηγικά σχέδια τουρισμού, τα οποία είχαν ως βασικό στόχο να καταστήσουν τη χώρα μας ως ένα ποιοτικό τουριστικό προορισμό, η οπτική ρύπανση χαρακτηριζόταν ως ένα σοβαρό θέμα, που συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στους παράγοντες που προκαλούν διάβρωση της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

Πηγή:Διάλογος

Σχετικά νέα

X
Translate »