Κοινωνία

“Όχι” λένε Κόρνος, Πυργά και Σταυροβούνι στο εργοστάσιο ασφαλτικού (BINTEO)

Αποφασισμένοι να αντισταθούν στην ανέγερση εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφάλτου δηλώνουν οι κάτοικοι των χωριών Κόρνου και Πυργών.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Σταυρούλα Βασιλείου, Κοινοτάρχης Πυργών
“Η υγεία και η καλή ποιότητα ζωής των κατοίκων μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει.”

H περιοχή δεν αντέχει άλλες αναπτύξεις που βλάπτουν την υγεία, λένε οι κάτοικοι. Υπάρχουν ήδη στην περιοχή 4 λατομεία, σκυροθραυστικές μονάδες, αντένες, ΧΥΤΥ στερεών αποβλήτων και πεδίο βολής.

“Να μην το βάλουν θα καταστραφεί ο τόπος μας. Να ελέγξουν και τα υπόλοιπα τώρα που άνοιξαν τα μάτια μας.”
“Θέλει δυναμικό αγώνα όχι μόνο λόγια.”

 

Μάριος Ματσάκης, Ιατροδικαστής
“Εαν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο θα υπάρχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.”

Δημήτρης Παπαδάκης, Ευρωβουλευτής
“Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν το δίκαιο με το μέρος τους. Υπάρχει φαίνεται παραβίαση των ευρωπαϊκών οδηγιών για αυτό το λόγο προτίθεμαι να καταθέσω ερώτηση στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή

Αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τον αγώνα δηλώνουν και οι μοναχοί Σταυροβουνίου αποκαλύπτοντας μάλιστα και τη συζήτηση που είχαν με τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Πάτερ Σάββας
“Τη ζυγαριά σας κύριε πρόεδρε του είπαμε ευθαρσώς στην παρουσία και υπουργών δεν βάλατε πνευματικές αξίες γιατί δεν είναι μετρήσιμες.”

 

Γιώργος Περδίκης, Πρόεδρος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών 
“Το γεγονός ότι επηρεάζεται ενα σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο όπως η Μονή Σταυροβουνίου με κάνει να πιστεύω ότι αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα θα αποτραπεί.”

Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι τα περιστατικά καρκίνου στις δύο κοινότητες είναι αυξημένα. Εχουν ετοιμάσει μάλιστα ψήφισμα το οποίο θα δοθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της βουλής και στα πολιτικά κόμματα.

Σχετικά νέα

X
Translate »