Δελτία Τύπου

Quality Group & Δήμος Λάρνακας παρουσίασαν την πρώτη πράσινη λεωφόρο της πόλης μας (pics-vid)

Της Νάσιας Γεωργίου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Από 1 Μαρτίου μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο “Πράσινη Λάρνακα”

Ένας πράσινος δρόμος που οδηγεί σε μια μοντέρνα όμορφη οικολογική πόλη αυτό θα είναι μόνο η αρχή για μια νέα Λάρνακα.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η διάσκεψη τύπου στο ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel όπου παρουσιάστηκε η πρόταση «Πράσινη Λάρνακα» από την εταιρεία Quality Group και το Δήμο Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την εταιρία Quality Group παρουσίασε το σχέδιο μεταμόρφωσης της λεωφόρου Δέσποινας και Νίκου Παττίχη, συγκεκριμένα από τα φώτα τροχαίας της Πυροσβεστική μέχρι τον κυκλικό κόμβο του K Cineplex. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, Δημοτικοί Σύμβουλοί, ο διευθυντής της εταιρίας SunnySeekers . Μάριος Πολυβίου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Την παρουσίαση του έργου έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quality Group κ. Σάββας Κάκος.

Το σχέδιο έχει ως στόχο να αποτελεί πια η Λάρνακα μία “πόλη μοντέλο” μια ιδιαίτερη ιδέα που έχει ως κύριο πυρήνα ένα δρόμο γεμάτο από πράσινο, δέντρα τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα 3 μέτρα, θάμνοι οι οποίοι θα κλαδευτούν περίτεχνα σε σχήματα εμπνευσμένα μέσα από την ίδια την πόλη όπως τα φλαμίνγκο, αλλά και ένα έργο το οποίο προωθεί την προστασία του ήδη υπάρχοντος φυσικού πλούτου όπως είναι η φοίνικες και τα φλαμίνγκο.

 

 

Το πρόγραμμα θα προστατεύσει την ιστορική κληρονομία της πόλης πάνω στην οποία δεν πρόκειται να επέμβει με κανένα τρόπο. Ακόμη αυτός ο δρόμος εκτός από το πολυπόθητο πράσινο θα χειροτεχνηθεί και με ένα εκπληκτικό θέαμα από φώτα με λαμπτήρες LED.  Επίσης, θα δημιουργηθούν χώροι όπου θα μπορεί κάποιος να καθίσει να ξεκουραστεί και να απολαύσει τη φύση, τα ονομαζόμενα green points.

Βασικό στοιχείο του όλου έργου θα είναι η ανάδειξη στοιχείων της πόλης μας και σύμφωνα με τον κ. Κάκο εκεί έχει επικεντρωθεί και όλος σχεδιασμός του έργου. Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει φλαμίνγκο, τις καμάρες και άλλα στοιχεία συνδεδεμένα με την πόλη μας.

 

 

Η Quality Group θα αναλάβει για δύο χρόνια τη συντήρηση του έργου με δικούς της πόρους και μετά θα το παραδώσει ώριμο πλέον στο Δήμο Λάρνακας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρνακας αυτό το έργο δεν θα παραμεληθεί μετά την παράδοση από την Quality Group αντίθετα θα συνεχιστεί η διατήρηση του κάτω από την εποπτεία του δήμου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Quality Group Σάββα Κάκο “οι πολίτες της πόλης πρέπει να έχουν τέτοιους χώρους ούτως ώστε να νιώθουν περήφανοι που είναι δημότες της Λάρνακας και ίσως αυτή είναι η αρχή να τους κάνουμε να αγαπήσουν τη πόλη.”

Τα έργα θα ξεκινήσουν από 1 Μαρτίου και υπολογίζονται να διαρκέσουν 4 μήνες μέχρι την υλοποίηση του σχεδίου για μια νέα Λάρνακα πιο μοντέρνα, πιο οικολογική, πιο πράσινη και πιο όμορφη.

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »