Γενική Επικαιρότητα

Ψηφιακή εξυπηρέτηση: Κατάθεση επιταγών με κινητά τηλέφωνα

Κατάθεση επιταγών μέσω του κινητού (BoC Mobile App) είναι η νέα δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου για τους πελάτες της, χωρίς να χρειάζεται να πάει κάποιος στο κατάστημα ή σε ATM για να κάνει την πράξη και την επόμενη μέρα έχει τα λεφτά. Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, είναι η μόνη που προσφέρει αυτή την υπηρεσία και από τις πρώτες μέρες φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον.

Πηγές της τράπεζας ανέφεραν στον «Φ» πως κάθε μέρα αυξάνονται οι επιταγές που κατατίθενται μέσω mobile App και αναμένεται ότι θα υπάρξει αυξητική τάση και μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής.  Στόχος, όπως επισημαίνεται από πηγές της τράπεζας, η διευκόλυνση του πελάτη, ο οποίος δεν θα χρειάζεται να πάει σε κατάστημα ή ΑΤΜ για να καταθέσει την επιταγή του, αλλά μπορεί να το κάνει από το κινητό του από οπουδήποτε, ό,τι ώρα θέλει και χωρίς χρέωση. Η νέα υπηρεσία που προσφέρεται μέσω του κινητού, εντάσσεται στο πλαίσιο της ψηφιακής μεταμόρφωσης της Τράπεζας Κύπρου, ενώ αναμένεται να προωθηθούν και άλλες ενέργειες για διευκόλυνση των πελατών.

Όπως σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου στην ιστοσελίδα της, «μέσω της υπηρεσίας “κατάθεση επιταγής” στο BoC Mobile App, κατάθεσε τις επιταγές σου στο λογαριασμό σου με ασφάλεια, χωρίς κόστος και σε χρόνο ντε-τε. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κατεβάσεις το App στο κινητό σου». Το κόστος είναι μηδενικό, καθώς δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση και όπως σημειώνεται, το ποσό θα είναι διαθέσιμο στον λογαριασμό του πελάτη την επόμενη εργάσιμη μέρα και όχι σε 2 εργάσιμες μέρες όπως ισχύει μέσω των ταμείων της τράπεζας.

Η Τράπεζα Κύπρου παρέχει πληροφορίες πώς θα γίνει η κατάθεση επιταγής μέσω του App. Πρώτο βήμα είναι η σύνδεση στο App και επιλογή «κατάθεση επιταγής» μέσω της οθόνης «μεταφορές». Δεύτερο βήμα είναι η επιλογή του λογαριασμού που θα πιστωθεί και θα πρέπει να καταχωρηθεί το ποσό που αναγράφεται στην επιταγή και προαιρετικά μια περιγραφή. Τρίτο βήμα είναι η φωτογράφιση της μπροστινής και πισινής όψης της επιταγής, στη συνέχεια η επιβεβαίωση του ορθού ποσού μεταξύ αρχικής καταχώρησης και σάρωσης και μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση, πρέπει ο πελάτης να κρατήσει την επιταγή στην κατοχή του για περίοδο 6 μηνών. Εάν η βαθμολογία αναγνώρισης είναι ικανοποιητική, τότε ολοκληρώνεται η διαδικασία. Σε περίπτωση αποτυχίας κατάθεσης της επιταγής, ο καταθέτης ενημερώνεται με μήνυμα (SMS) για να διενεργήσει την κατάθεσή του μέσω ΑΤΜ ή καταστήματος.

Mόνο για συνδρομητές της 1bank η νέα υπηρεσία

Όπως εξηγεί η Τράπεζα Κύπρου στην ιστοσελίδα της «στην παρούσα φάση, η υπηρεσία απευθύνεται μόνο στους ιδιώτες πελάτες της Τράπεζας Κύπρου, συνδρομητές της 1bank. Η κατάθεση της επιταγής μπορεί να γίνει σε λογαριασμό του δικαιούχου της επιταγής, συμπεριλαμβανομένων και κοινών ή σε συνδεδεμένο λογαριασμό άλλου ατόμου που είναι ο δικαιούχος της επιταγής όπου ο συνδρομητής μπορεί να διενεργήσει την κατάθεση εκ μέρους του. Δεν μπορεί να γίνει κατάθεση επιταγής σε λογαριασμό κάρτας, σε εμπρόθεσμη κατάθεση και σε λογαριασμό δανείου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Κύπρου ενθαρρύνει τους πελάτης της να χρησιμοποιούν τις νέες εναλλακτικές μεθόδους διεκπεραίωσης των συναλλαγών τους, χωρίς να χρειάζεται η φυσική επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα και με σημαντικά χαμηλότερη ή και καθόλου χρέωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή εξυπηρέτηση με τη χρήση της τεχνολογίας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Το κινητό έγινε πλέον τράπεζα

Κάποτε οι πελάτες σχημάτιζαν ουρές στα ταμεία των τραπεζών για να κάνουν κατάθεση της επιταγής και η εκκαθάρισή της μπορεί να έπαιρνε και πέντε μέρες ή μπορεί και παραπάνω. Στη συνέχεια ήρθε η κατάθεση των επιταγών μέσω των ATM και ο πελάτης παίρνει απόδειξη με τα στοιχεία της κατάθεσης και φωτοαντίγραφο της επιταγής. Και η εξέλιξη προχωράει. Τώρα η Τράπεζα Κύπρου εισάγει την κατάθεση επιταγών μέσω του κινητού (BoC Mobile App). Η καθημερινότητα των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων σε σχέση με τις τράπεζες έχει αλλάξει. Δεν χρειάζεται να αφιερώνουν ενέργεια, προσωπικό και εργατοώρες για την κατάθεση μιας επιταγής, η οποία πριν 10 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται χαμός μέσα στα τραπεζικά καταστήματα.   

Σχετικά νέα

X
Translate »