Αναπτυξιακά Έργα

Προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης της Δημοτικής Αγοράς (pics)

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης της νέας Δημοτικής Αγοράς, έργο έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Μαρτίου του 2020, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα €7,5 εκατομμύρια.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της σελίδας μας οι εργασίες συνεχίζονται σε κανονικούς ρυθμούς με στόχο το έργο να παραδοθεί στην ώρα του. Για την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων να τονίσουμε ότι ο Δήμος εκτελεί τακτικούς ελέγχους της πορείας των εργασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί πως το έργο θα διατηρηθεί εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων. Η τήρηση ακριβώς των χρονοδιαγραμμάτων είναι κρίσιμης σημασίας για την επάνοδο της ομαλότητας στο κέντρο της Λάρνακας το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι το εργοτάξιο λειτουργεί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης που μέχρι πρότινος διέθετε ένα από τους μεγαλύτερους δημοτικούς χώρους στάθμευσης».

Με την έναρξη των ουσιαστικών έργων ανέγερσης των κτιρίων της νέας Δημοτικής Αγοράς, ανέφερε «θα αρχίσουν και οι τακτικοί έλεγχοι της πορείας των εργασιών, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως το έργο θα διατηρηθεί εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων. Η τήρηση ακριβώς των χρονοδιαγραμμάτων είναι κρίσιμης σημασίας για την επάνοδο της ομαλότητας στο κέντρο της Λάρνακας το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι το εργοτάξιο λειτουργεί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης που μέχρι πρότινος διέθετε ένα από τους μεγαλύτερους δημοτικούς χώρους στάθμευσης».

Η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο από τα έργα που επιλέχθηκαν για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, μέσα από το συνολικό κονδύλι των 18 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Λάρνακας.

Το έργο περιλαμβάνει Δημοτική Αγορά και δημοτικό χώρο στάθμευσης. Στο ισόγειο της Δημοτικής Αγοράς θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών και στον 1ο όροφο θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρος. Στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου.

Ο ανοικτός εξωτερικός χώρος στο ισόγειο, σε επέκταση της Δημοτικής Αγοράς, θα τοπιοτεχνηθεί κατάλληλα, ώστε να οργανώνεται η λαϊκή υπαίθρια αγορά (παζάρι) και κέντρο πληροφόρησης.

Ο πολυώροφος δημοτικός χώρος στάθμευσης θα αποτελείται από 6 επίπεδα  για 180 περίπου χώρους, στην παρούσα φάση  θα  κατασκευαστούν μόνο τα τρία επίπεδα, ενώ η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Σχετικά νέα

X
Translate »