Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρνακα το 1ο Μεσογειακό Συνέδριο Αντιγήρανσης

Στις 13 και 14 Απριλίου στην Λάρνακα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Μεσογειακό Συνέδριο Αντιγήρανσης. Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 επιστήμονες (πολλοί από αυτούς με παγκόσμιο κύρος) από χώρες όπως την Ελλάδα, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Δανία, Γαλλία, Ρωσσία, Αμερική, Ισραήλ και Κύπρο. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Γεροντολογίας Κύπρου, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αντιγήρανσης (ESAAM), και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρνακας, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου. Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο γεροντολόγος Δρ Μάριος Κυριαζής.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι πιο σύγχρονες θεραπείες και θεωρίες για την γήρανση. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν θεραπείες για αρθρίτιδα, την άνοια, για το ανοσοποιητικό σύστημα, και για την μακροζωία.

Το νεοσύστατο  Εθνικό Κέντρο Γεροντολογίας Κύπρου προτίθεται να αναπτύξει ένα κατάλληλο όραμα για την επίτευξη της αριστείας στον τομέα της σωματικής και ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων. Είναι επίσης εξειδικευμένο σημείο επαφής για κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που σχετίζονται με την υγεία των ηλικιωμένων και συντονίζει τους στόχους και τις δράσεις τους.

 

 

Για περισσότερες πληροφoρίες στο τηλέφωνο 97606424.

 

Φωτογραφία

Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο δρ. Μάριος Κυριαζής, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Αντιγήρανσης δρ. Ghislaine Beilin και η εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας δρ. Στάλα Κιούπη

 

Σχετικά νέα

X
Translate »