Έχουμε θέμα

ΟΣΑΚ: Ελλειψη αναισθησιολόγων στο ΓΝ Λάρνακας προκαλεί αναβολή χειρουργείων

Πηγή: sigmalive.com
Η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας προκαλεί αναβολή χειρουργείων, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και καλεί τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσουν σε διερεύνσηη και άμεση επίλυση του προβλήματος.
Σε γραπτή ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) αναφέρεται ότι «συμφωνεί με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΣΥΚΙ οι οποίες αφορούν την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ότι δηλαδή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα αφού έχει ως συνέπεια την αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων».
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι οι πληροφορίες που έφτασαν κοντά της «αναφέρονται στα προβλήματα που παρατηρούνται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα που είχαν ως αποτέλεσμα τις παραιτήσεις αριθμού αναισθησιολόγων και που δεν έχουν καμία σχέση με την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Επίσης γίνονται αναφορές για αρκετές καταγγελίες που δεν έχουν δυστυχώς διερευνηθεί ή και ληφθεί υπόψη και για πειθαρχικές διαδικασίες που έχουν μείνει στάσιμες».
Ο ΟΣΑΚ καλεί «το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να διερευνήσουν τα θέματα που προκύπτουν με το εν Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση τους, έτσι ώστε να συνεχίσει ή εύρυθμη λειτουργία του τμήματος αναισθησιολογίας του Νοσοκομείου προς όφελος των ασθενών».
Το ΚΥΠΕ προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με αξιωματούχους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όσο και του ΟΚΥπΥ, προκειμένου να διευκρινιστεί το θέμα, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Σχετικά νέα

X
Translate »