ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λάρνακα: Σε ενάμιση χρόνο οι προσφορές για το παλιό Νοσοκομείο

Πηγή: dialogos.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Τρέχει η μελέτη εκπόνησης κατασκευαστικών σχεδίων για μετατροπή σε δημοτικό μέγαρο

Σε περίπου ενάμιση χρόνο θα είναι σε θέση ο Δήμος Λάρνακας να προκηρύξει διαγωνισμό για τα έργα αναπαλαίωσης του παλιού νοσοκομείου της πόλης προκειμένου να μετατραπεί σε δημοτικό μέγαρο, όπως εκτιμά ο δήμαρχος.

Με δηλώσεις του, ο Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε στις διαδικασίες ετοιμασίας της μελέτης από τον ιδιώτη μελετητή στον οποίο ανατέθηκε η εργασία της εκπόνησης σχεδίων και επίβλεψης των έργων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο μελετητής βρίσκεται στο χώρο και εργάζεται πυρετωδώς για την αποτύπωση.

Στόχος, σημείωσε, είναι σε 16 με 17 μήνες να είναι έτοιμη η μελέτη και οι προσφορές για τα έργα που αναμένεται να προκηρυχθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η στέγαση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης είναι ένας από τους πιο μεγαλεπήβολους στόχους του δήμου που θέλει να στεγάσει τη δημοτική Αρχή σε ένα χώρο που αρμόζει σε μια πόλη με μακραίωνη ιστορία, κάτι που γίνεται εφικτό μετά τη συμφωνία παραχώρησης του παλιού νοσοκομείου στο δήμο.

Ο Α. Βύρας εξέφρασε την ελπίδα να τρέξουν γρήγορα και άλλες διαδικασίες που αναλογούν στο κράτος όπως η συμφωνία εκμίσθωσης, ενώ αναμένεται σύντομα να επέλθει συμφωνία και με το ίδρυμα Ευανθίας Πιερίδου για την τιμή ενοικίασης του χώρου.

Αφού διεκπεραιωθούν όλα αυτά θ’ ανοίξει ο δρόμος για προκήρυξη διαγωνισμού για κατασκευαστικά έργα, τα οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά νέα

X
Translate »