Γενικά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λάρνακα λόγω του Κατακλυσμού

Κλειστοί θα είναι οδοί και λεωφόροι στη Λάρνακα, λόγω της εορτής του Κατακλυσμού με τις διάφορες εκδηλώσεις να αρχίζουν την Παρασκευή 2 και να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «σε συνεργασία με την Τροχαία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με κλείσιμο λεωφόρων και οδών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον Κατακλυσμό που θα αρχίσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 7 του μήνα».

Συγκεκριμένα η Λεωφόρος Αθηνών (Φοινικούδες) θα είναι κλειστή την Παρασκευή 2 Ιουνίου και την Τρίτη 6 του μήνα μεταξύ των ωρών 16.00-2.00 της επομένης, το Σάββατο 3/6/ και την Τετάρτη 7/6/ μεταξύ των ωρών 14.00-2.00 της επομένης και την Κυριακή 4/6/ και τη Δευτέρα 5/6/ μεταξύ των ωρών 7.00-2.00 της επομένης».

Η οδός Κοσμά Λυσιώτη θα κλείσει «την Παρασκευή 2/6/ και την Τρίτη 6/6/2023 μεταξύ των ωρών 18.00-01.00 της επομένης, το Σάββατο 3/6/ μεταξύ των ωρών 16.00 – 02.00 της επομένης, την Τετάρτη 7/6/ μεταξύ των ωρών 18.00 – 01.00 της επομένης, την Κυριακή 4/6/ και τη Δευτέρα 5/6/ μεταξύ των ωρών 16.00 -02.00 της επομένης».

Επιπρόσθετα «η Λεωφόρος Αθηνών μέχρι την οδό Κοσμά Λυσιώτη θα κλείσει για την τροχαία κίνηση την Πέμπτη 1, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουνίου μεταξύ των ωρών 16.00 – 01.00 της επομένης, καθώς και την Κυριακή 4/6/ μεταξύ των ωρών 13.00 -01.00 της επομένης».

Επίσης για σκοπούς καθαριότητας η Λεωφόρος Αθηνών θα κλείνει προσωρινά από το Σάββατο 3 μέχρι και την Πέμπτη 8 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 04.00 -07.00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα ισχύσουν ειδικές ρυθμίσεις για τις Λεωφόρους Μακαρίου και Γρηγόρη Αυξεντίου από την Παρασκευή 3 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουνίου. Συγκεκριμένα η κυκλοφορία από τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου προς τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα αποκοπεί στη διασταύρωση παρά το Costa Cafe, με υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κίμωνος ή Λόρδου Βύρωνος, από τις 4.00 μ.μ. – 2.00 π.μ.

Ακόμα «η κυκλοφορία από τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ προς τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, θα αποκοπεί στη συμβολή με την οδό Κωστή Παλαμά, με υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κωστή Παλαμά, από τις 4.00μ.μ. – 2.00 π.μ. Η κυκλοφορία από την οδό Ζήνωνος Κιτιέως προς τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα αποκοπεί στη συμβολή της οδού Βασιλέως Παύλου και της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, με υποχρεωτική πορεία προς τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, από τις 4.00 μ.μ. – 2.00 π.μ.».

Σημειώνεται ότι «η στάθμευση στο χώρο στάθμευσης της Αρχής Λιμένων θα είναι δωρεάν, ενώ στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης και στα παρκόμετρα, θα είναι δωρεάν από τις έξι το απόγευμα και μετά».

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ακόμα ότι «κατά τις ημέρες που θα είναι κλειστή η Λεωφόρος Αθηνών, λόγω της Γιορτής του Κατακλυσμού, θα γίνεται άρση της μονοδρόμησης της οδού Φίλιου Ζαννέτου από τη συμβολή της με την οδό Ζήνωνος Κιτιέως μέχρι την είσοδο του χώρου στάθμευσης Λευκαρίτη, για σκοπούς εισόδου και στάθμευσης στον συγκεκριμένο χώρο».

Κατά την περίοδο των συγκεκριμένων ρυθμίσεων θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθ’ όλη τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών διευθετήσεων.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι «η παράνομη στάθμευση θα καταγγέλλεται. Κατά τη διάρκεια που η Λεωφόρος Αθηνών θα είναι κλειστή, η στάθμευση σ΄ αυτή θα απαγορεύεται και τα οχήματα θα μετακινούνται με ρυμουλκό».

Σχετικά νέα

X
Translate »