Γενικά

Ιδιωτικά νοσηλευτήρια που ΔΕΝ θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ στη Λάρνακα

Λίστα με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που ΔΕΝ θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ στη Λάρνακα

Η εφαρμογή του πρώτου σταδίου του ΓεΣΥ είναι πλέον πολύ κοντά. Ήδη οι εγγραφές στο ΓεΣΥ άρχισαν, οι γιατροί που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ έγιναν γνωστοί,  και από 1η Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή το πρώτο στάδιο του ΓεΣΥ για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το 2ο στάδιο που αφορά και ενδονοσοκομειακή περίθαλψη θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου 2020 και αφορά κυρίως τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ιδιαίτερα σημαντική λοιπόν είναι και η ‘’μάχη’’ των Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων για το όλο θέμα. Ποια θα είναι στο ΓεΣΥ, ποια δεν θα είναι και ποια θα ενταχθούν στο στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής. Είναι νωρίς σχετικά ακόμα αλλά μετά από έρευνα σας παρουσιάζουμε μια πρώτη εικόνα.

Στην Κύπρο έχουμε συνολικά 73 συνολικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια και 38 από αυτά υπάγονται στον ΠΑΣΙΝ, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων.

Κάποια από τα μέλη του ΠΑΣΙΝ θα ακολουθήσουν την απόφαση του για μη εισδοχή στο ΓεΣΥ, κάποια άλλα όμως όχι και θα ενταχθούν δηλαδή κανονικά στο ΓεΣΥ.

Τα περισσότερα, ίσως και όλα τα νοσηλευτήρια που θα μείνουν εκτός ΓεΣΥ θα ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.  Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Δρ. Σάββας Καδής μιλώντας πριν από λίγες μέρες στην offsite, ανέλυσε τους λόγους που ιδιωτικά νοσηλευτήρια επέλεξαν να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Επισήμανε ότι με πιθανή ένταξη τους στο ΓεΣΥ, τίθεται θέμα βιωσιμότητας για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ποιο κάτω ακολουθούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που πήραν απόφαση για μη ένταξη στο ΓεΣΥ, τα νοσηλευτήρια που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ και κάποια που ακόμα είναι σε σκέψη. Νοσηλευτήρια μέλη του ΠΑΣΙΝ που δεν είναι στις πιο κάτω λίστες δεν ήθελαν να τοποθετηθούν ακόμα για το θέμα αφού περιμένουν τις εξελίξεις. Περιμένουν όπως μας τόνισαν περισσότερη ενημέρωση από τον ΟΑΥ αφού η απόφαση που πρέπει να πάρουν είναι πολύ σημαντική.

Αυτά είναι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Λάρνακα που ΔΕΝ θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ 

  • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ – Λάρνακα
  • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός – Λάρνακα
  • Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Άγιος Γεώργιος – Λάρνακα

Σίγουρα υπάρχει ακόμα χρόνος για επαφές και διάλογο ανάμεσα στον ΠΑΣΙΝ και τον ΟΑΥ. Η μέχρι τώρα εικόνα διατυπώνεται από τα στοιχεία που προαναφέραμε. Αν αλλάξει κάτι στην πορεία θα γίνει σίγουρα και η ανάλογη ενημέρωση.

 

Τι είναι το Ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής

Το Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής με την ονομασία “Private Medical Network Cyprus” δημιουργήθηκε από την Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ).

Μέσω της πλατφόρμας η ΕΝΙΚ καλεί τους ιδιώτες ιατρούς, τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια, τα Κλινικά Εργαστήρια, τα Ακτινολογικά Διαγνωστικά κέντρα, τους Ασφαλιστικούς Φορείς, τα Φαρμακεία κτλ.που επιλέγουν να μην συμβληθούν στο προτεινόμενο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), να συμμετέχουν στο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.

Μέσω του «Private Medical Network Cyprus» οι ασθενείς που θα έχουν ιδιωτική κάλυψη υγείας (επιπλέον δηλαδή από τις εισφορές τους στο ΓεΣΥ) θα μπορούν να επιλέγουν γιατρό μέσω της πλατφόρμας, νοουμένου ότι η Ασφαλιστική τους εταιρεία θα είναι συμβεβλημένη με το Δίκτυο των Ιδιωτών Ιατρών.φ

Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, ώστε να ενημερώνονται και να βλέπουν ποιοι γιατροί, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες κτλ είναι συμβεβλημένοι στο Δίκτυο.

Σχετικά νέα

X
Translate »