Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η ένωση δήμων φιλοξένησε στην Λάρνακα την γενική συνέλευση του ευρωπαϊκού σώματος «Assembly of European Regions».

Στόχος η ενδυνάμωση οργανισμών στην Ευρώπη

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων τόνισε την σημαντικότητα του συγκεκριμένου σώματος για την ενδυνάμωση τοπικών και επαρχιακών οργανισμών στην Ευρώπη.

Την γενική συνέλευση του ευρωπαϊκού σώματος «Assembly of European Regions» φιλοξένησε η ένωση δήμων Κύπρου.

Η τελετή έναρξης της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στην Λάρνακα.

Όπως ανέφερε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων , Ανδρέας Βύρας, το ευρωπαϊκό σώμα «Assembly of European Regions» είναι ένας από τους πρωτοστάτες και ένας από τους πλέον ιστορικούς και δυνατούς οργανισμούς για ευρωπαϊκή συνεργασία σε επαρχιακό επίπεδο.

«Η Ένωση δήμων Κύπρου έχει μάθει αρκετά από τους Ευρωπαίους ομολόγους της. Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας σε μια πληθώρα ευρωπαικών και διεθνών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και εκτιμούμε αυτούς τους οργανισμούς για την συμβολή τους στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των τοπικών και επαρχιακών οργανισμών στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος Ένωσης Δήμων, Ανδρέας Βύρας.

«Η Επιτυχία ενός Ευρωπαϊκού έργου δεν βρίσκεται αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο αλλά σε επαρχιακό και τοπικό επίπεδο. Το επίπεδο πιο κοντά στους πολίτες», δήλωσε ο Πρόεδρος AER, Magnus Berntsson.

Μετά την Γενική Συνέλευση ακολούθησε επίσημη δεξίωση στο Μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »