Κοινωνία

Φωνάζουν οι ασθενείς που δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωνάζουν οι ασθενείς για τις ελλείψεις φαρμάκων μετά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Συγκεκριμένα ασθενείς επικοινώνησαν με τους συντελεστές της εκπομπής Alpha Ενημέρωση και κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να βρουν στα φαρμακεία τα φάρμακα που ψάχνουν.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ασθενείς με διαβήτη κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να βρουν ινσουλίνη στα φαρμακεία.

Σε επικοινωνία με την Ανώτερη Λειτουργό του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Γνώσια Αχνώτιου, η ίδια επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν ελλείψεις στις ινσουλίνες, ωστόσο όπως είπε ήταν μόνο για μερικές ημέρες και μετέπειτα η εταιρεία να έχει απόθεμα.

Όπως εξήγησε η ίδια οι εταιρείες ενημερώνουν τον ΟΑΥ για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε συγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία και αφαιρούνται από τον κατάλογο ή παραμένουν με τη σήμανση ‘εκτός αποθέματος’.

Όσον αφορά συγκεκριμένο φάρμακα για νεφροπαθείς για το οποίο ασθενείς κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να βρουν η κ. Αχνιώτου είπε πως

«Είναι ορισμένα προϊόντα τα οποία εξακολουθούν να δίνονται από νοσοκομειακά φαρμακεία».

Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν και ανέφερε πως στην αρχή της εφαρμογής του ΓεΣΥ, μέχρι και πρόσφατα υπήρχαν ελλείψεις γιατί οι εταιρείες δεν ήξεραν την κατανάλωση που θα είχαν. Κάποια προϊόντα δεν ανέμεναν ότι θα είχαν αυξημένη κατανάλωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »