Γενικά

Έξω από τη Βουλή το Βοηθητικό Γραμματειακό Προσωπικό

Πηγή: offsite.com.cy

Είμαστε η ραχοκοκκαλιά του σχολείου και ζητάμε εκτίμηση

Στη Βουλή βρέθηκε σήμερα ομάδα του Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού (ΒΓΠ) Δημοτικής Εκπαίδευσης, που κατήλθε σήμερα σε στάση εργασίας, ζητώντας μονιμοποίηση. Νωρίτερα, παρέδωσαν υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας. Το ΒΓΠ εργάζεται εδώ και 14 χρόνια με δεκάμηνα συμβόλαια και όπως καταγγέλλει, οι ετσιθελικές συμπεριφορές του κράτους, το κρατούν καθηλωμένο χωρίς καμία ανέλιξη.

Η Φάνη Παπαβασιλείου, Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού (ΒΓΠ) Δημοτικής είπε ότι η Συντεχνία ζητά όσα στερήθηκε εδώ και 14 χρόνια, δηλαδή ίση μεταχείριση και αξιοκρατία. Είπε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ευρωπαϊκή οδηγία περί δυσμενούς μεταχείρισης. Σύμφωνα με την κ. Παπαβασιλείου, το προσωπικό για 2 μήνες βρίσκεται σε ανεργιακό επίδομα.

Η Μαρίκα Αθανάτου, Πρόεδρος κλαδικής του ΒΓΠ στη Λεμεσό της Συντεχνίας ‘Ισότητα’ είπε ότι κάθε φορά το προσωπικό περιμένει 3-4 μήνες να πληρωθεί και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, ειδικά για μονογονιούς. Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν προχωρεί στη μονιμοποίησή τους γιατί προτάσσει ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, ενώ οι συνάδελφοί τους της Μέσης εργάζονται ως μόνιμες.

Είμαστε η ραχοκοκκαλιά του σχολείου και ζητάμε εκτίμηση, είπε.

Η Νικολίνα Αβρααμίδου, αντιπρόεδρος της Συντεχνίας ΒΓΠ ανέφερε ότι το προσωπικό εργάζεται σύμφωνα με τους αριθμούς των μαθητών σε κάθε σχολείο και πολλές συνάδελφοί τους εργάζονται ως τις 11 πμ πριν κλείσει το σχολείο με αποτέλεσμα οι μισθοί να κυμαίνονται στα 500 ευρώ. Αυτές, είπε, δεν είναι σωστές συνθήκες και ζητάμε ό,τι ισχύει και στη Μέση.

Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας η Αντρη Κατζιηλιέρη είπε ότι κάθε καλοκαίρι με την ανανέωση του συμβολαίου τους κανείς δεν τους εγγυάται αν θα έχουν τις ίδιες ώρες την ερχόμενη χρονιά άρα και οι μισθοί δεν είναι σταθεροί.

Ανέφερε επίσης ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας τους ανέφερε ότι πλέον το θέμα είναι υπό την έγκριση του ΥΠΟΙΚ και οι ίδιες ευελπιστούν ότι αυτό που θα εγκριθεί θα ικανοποιεί όλα τα μέλη και όχι τα μισά.

Σχετικά νέα

X
Translate »