Breaking News

Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..!

Η ΚΥΡΙΑ ΣΚΗΝΗ θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική περίοδο με την επίκαιρη κ καυστική  κωμωδία του Ανδρέα Νικολαΐδη «Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..!» που αφού όργωσε ολόκληρη σχεδόν την Ελεύθερη Κύπρο όπου αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε σε αυλές σχολείων, πλατείες  και αμφιθέατρα, επιστρέφει στην έδρα της για να δώσει την ευκαιρία και στο Σκαλλιώτικο κοινό να παρακολουθήσει αυτή την εξαιρετική και ανάλαφρη κωμωδία.

Το Έργο

Μια εξαιρετική κωμωδία που προκαλεί μεν άφθονο γέλιο αλλά και που διεγείρει τον θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου.

Η ιστορία δύο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την ανυπακοή σαν πολίτες, κόντρα στην παράλογη σημερινή  κοινωνία…

Η επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν οι τιμές των βασικών αγαθών έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές, όταν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους. Επίκαιρα και σοβαρά θέματα ειπωμένα με τη σκληρή σάτιρα και τη φάρσα που προκαλεί άφθονο γέλιο. Είναι το είδος που επινόησε ο ίδιος ο λαός, για να χτυπήσει  ανελέητα, με γλώσσα τσουχτερή, αιώνες τώρα, τα στραβά μάτια της εξουσίας ή τα σάπια προϊόντα της κοινωνίας…

Ένα έργο με πολύ γέλιο, με μηνύματα και γραμμένο στην καλή Κυπριακή διάλεκτο που το κάνει να είναι προσιτό και οικείο στο ευρύ κοινό.

Συντελεστές: Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη και μουσική επιμέλεια Βαλεντίνου Βαλιαντή.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μελέκης, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χρυστάλλα Καλλένου, Λουκάς Λουκά και Φοίβος Γεωργιάδης.

Τακτικές Παραστάσεις : Σάββατο 6, 13 & 20 Οκτωβρίου – 8.30μ.μ.

Κυριακή 7, 14 & 21 Οκτωβρίου – 8.30μ.μ.

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »