Γενική Επικαιρότητα

Έρχονται e-τάξεις στα σχολεία με projector, smart-tv & laptop

Πηγή: offsite.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

6600 ψηφιακές αίθουσες στα σχολεία από Σεπτέμβρη – Και ηλεκτρονικοί πίνακες όπου χρειαστεί

Το Αύριο της Κύπρου είναι το μεγάλο πρόγραμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των σχολείων, το οποίο αυτή την στιγμή είναι σε διαδικασία διεκπεραίωσης», είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ο υπουργός ΠαιδείαςΠρόδρομος Προδρόμου.

Και το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται αφού μέχρι το τέλος του 2023 θα διατεθούν σχεδόν 6.600 ηλεκτρονικές αίθουσες διδασκαλίας ανά το παγκύπριο. H δημιουργία και λειτουργία ψηφιακών τάξεων (e-classes) θα γίνει σε τουλάχιστον 500 σχολεία, με στόχο την επέκταση μέχρι τα μέσα του 2023 σε 700 σχολεία.

Ουσιαστικά, θα εξοπλιστούν οι αίθουσες διδασκαλίας που μέχρι σήμερα δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξτρα ώρες γαλλικά υποχρεωτικά στα Λύκεια

Μιλώντας στην OffsiteNews ο Αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Δρ Νικόλας Γιασουμή, ανέφερε ότι τη δεδομένη στιγμή αξιολογούνται προσφορές. «Έχουν ζητηθεί κάποιες διευκρινίσεις για κάποια στοιχεία και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και ακολούθως θα ξεκινήσει η παράδοση του εξοπλισμού».

Πάντως από πλευράς υπουργείου Παιδείας εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα ξεκινήσει η παράδοση του εξοπλισμού στα σχολεία από τις αρχές της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Με τι θα εξοπλιστούν τα σχολεία

Οι ηλεκτρονικές αίθουσες διδασκαλίας θα δημιουργηθούν στα σχολεία της Κύπρου σε όλες τις βαθμίδες -Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση-. 

Όπως μας εξήγησε ο δρ Γιασουμή, σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος θα βρίσκεται στην έδρα και βιντεοπροβολέας (projectors). Από πλευράς υπουργείου χαρακτηρίζεται ως απαραίτητο να υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής σε κάθε αίθουσα, αφού με τη χρήση του θα διευκολυνθούν και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές.

Παράλληλα έχουν παραγγελθεί «έξυπνες» τηλεοράσεις (smart TVs), μικρόφωνα, βιντεοκάμερες, ενώ όπου χρειάζεται θα τοποθετηθούν και ηλεκτρονικές πινακίδες γραφής με πενάκι.

«Όλα αυτά είναι επιπρόσθετα όλων των άλλων εξοπλισμών που ήδη υπάρχουν στα σχολεία όπως είναι οι ειδικές αίθουσες».

Καταληκτικά σημειώνεται ότι οι ηλεκτρονικές αίθουσες διδασκαλίας θα δημιουργηθούν στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το μεγάλο έργο δαπάνηςανέρχεται γύρω στα €12-13 εκατομμύρια. 

Σχετικά νέα

X
Translate »