Έχουμε θέμα

Επτά χρόνια ακόμη…μελετούν τα αντιπλημμυρικά στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Ήταν Ιανουάριος του 2011 όταν οι σοβαρές πλημμύρες στη Λάρνακα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Και ένας κάτοικος, ο οποίος έκτοτε έγινε Viral στην Κύπρο, είχε δηλώσει…

“Στη Λάρνακα να κατουρήσει ο στρούθος πνίουνται ούλλοι”
Παρόμοια εικόνα και προβλήματα στη Λάρνακα, σχεδόν κάθε χειμώνα, με την πιο επικίνδυνη κατάσταση να σημειώνεται το 2014.

Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας
«Το 2014 που είχαμε πολλές βροχές ήταν καθαρά θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε ζωές. Πολύς κόσμος γλίτωσε από καθαρή τύχη..»
Έκτοτε πέρασαν σχεδόν επτά χρόνια και ακόμη μελετάται το πως θα σχεδιαστεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα.

Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας
«Το έργο αφορά μία από τις πιο προβληματικές περιπτώσεις, όχι μόνο στη Λάρνακα αλλά ανά το Παγκύπριο.
Το έργο περιλαμβάνει τις τοποθεσίες Καμάρες – Βεργίνας, όπου στα όρια των δύο υπό αναφορά Δήμων, στο παρελθόν είχαν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές σε περιουσίες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Πάντως, κατά την τελευταία συνάντηση του Δημάρχου με τον Έπαρχο, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του μελετητή και του τμήματος Περιβάλλοντος, συμφωνήθηκε όπως παραχωρηθεί άμεσα η έκθεση προελέγχου, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επιπτώσεις στο περιβάλλον από τα έργα. Για την ώρα όμως, το τελικό πόρισμα ακόμη.. φαίνεται να μελετάται.

Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας
«Από το Δεκέμβριο του ’14 μετά τη πλημμύρα έγιναν συγκεκριμένες εισηγήσεις και πάρθηκαν αποφάσεις ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει μία μελέτη όπου πρέπει άμεσα να προχωρήσει. Η μελέτη αυτή έπρεπε να τελειώσει στους 13 μήνες για να προχωρήσουμε. Είμαστε στο ΄21 σήμερα και όχι μόνο δεν έγινε η μελέτη αλλά έχουμε και κάποιες διαφωνίες».
Οι εν λόγω περιοχές αφορούν οικιστικές ζώνες οι οποίες εμπίπτουν στις υψηλού κινδύνου κόκκινες περιοχές που σε ενδεχόμενη κακοκαιρία, θα κινδυνέψουν εκτός από περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Την προσεχή Τρίτη ο Δήμος Λάρνακας θα έχει συνάντηση επί του θέματος με την αρμόδια επιτροπή επιπτώσεων στο Περιβάλλον.

Σχετικά νέα

X
Translate »