Γενικά

Εικόνες χάους στο παλιό νοσοκομείο Λάρνακας

Τις τρισάθλιες συνθήκες εξυπηρέτησης των ασθενών που κατά εκατοντάδες ταλαιπωρούνται καθημερινά στο παλιό νοσοκομείο της Λάρνακας, καταγγέλλουν οι Λαρνακείς, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές της πόλης, αλλά και τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να παρέμβουν καθώς αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να υπάρχει κάποια ευαισθητοποίηση από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Σύμφωνα με τα παράπονα και τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών -αλλά και όπως διαπιστώσαμε επί τόπου- το πρόβλημα αφορά κυρίως τους ασθενείς που προσέρχονται για να εξεταστούν από παθολόγους γιατρούς. Ο αριθμός τους φαίνεται να είναι ανεπαρκέστατος καθώς από τις δέκα το πρωί σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες, σταματά η εγγραφή των ασθενών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι όπως δεκάδες -ίσως και εκατοντάδες- ασθενείς που ανέμεναν για να εγγραφούν, να αναγκάζονται να αποχωρούν άπρακτοι.

Όπως ένας ηλικιωμένος κύριος από την Οδού, τον οποίο συναντήσαμε γύρω στις δέκα το πρωί να αναμένει μαζί με τη σύζυγο του τη σειρά του για να εξεταστεί. Όπως μας είπαν, την περασμένη βδομάδα άργησαν να κατέβουν από το χωριό και αφού δεν μπόρεσαν να πάρουν αριθμό εγγραφής, αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω άπρακτοι. Όμως την περασμένη Παρασκευή ξύπνησαν από τις 5 το πρωί, έφτασαν στο παλιό νοσοκομείο της Λάρνακας γύρω στις επτά, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι της εγγραφής. Ωστόσο, τους συναντήσαμε γύρω στις 10:00 με τον κύριο να μας αναφέρει ότι θα ήταν τυχεροί να πάρουν σειρά εξέτασης γύρω στις 12 και να είναι πίσω στο χωριό τους ως τις δύο μετά το μεσημέρι. «Εννέα ώρες υπόθεση για να σε δει ένας γιατρός», είπαν και οι δυο.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »