Πολιτιστικά

“Εδώ Μονάχα Μονάχους” από το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας για Παιδιά και Νέους

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας για παιδιά και νέους, ανακοινώνει ότι  Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 από τις 8.45 το πρωί μέχρι και τις 11.45 το πρωί, στα πλαίσια του διαγωνισμού «Ανακύκλωσε και Δημιούργησε» διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και που απευθύνεται στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης Επαρχία Λάρνακας, Λευκωσίας και Αμμοχώστου, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τμήμα της εκπαιδευτικής ομάδας του ΜΚΟ Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Κέντρο Ερευνών και το δημιουργικό, περιβαλλοντικό τους εργαστήρι, “Εδώ Μονάχα Μονάχους” (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας).

Η μουσικοπαιδαγωγός Χριστίνα Χαραλαμπίδου-Πίττα και η παιδαγωγός Ρεβέκκα Κατσαρή, με αφορμή το παιδικό παραμύθι «Εδώ Μονάχα Μονάχους» (του Βαγγέλη Γέττου και της Χλόης Φίνν, εκδ. ΜΚΟ Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Κέντρο Ερευνών), σχεδιάζουν και υλοποιούν ένα διαδραστικό, συμμετοχικό εργαστήριο όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με την απειλή εξαφάνισης της μεσογειακής φώκιας 𝘔𝘰𝘯𝘢𝘤𝘩𝘶𝘴 𝘮𝘰𝘯𝘢𝘤𝘩𝘶𝘴.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα κληθούν να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα, μεταξύ άλλων: Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την διάσωση της μεσογειακής φώκιας αλλά και γενικά για τα απειλούμενα είδη του βυθού της Μεσογείου; Πως η ύπαρξη και η διατήρηση της φώκιας σχετίζεται με όλη την υπόλοιπη θαλάσσια – και όχι μόνο – ζωή; Με ποιους τρόπους μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις για την προστασία αυτού του μοναδικού θαλάσσιου είδους;

Το εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες όπως η καταγραφή φυσικών ήχων που παράγονται από τις φώκιες, την δημιουργικότητα και τον αυτοσχεδιασμό, πάντα υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτριών του εργαστηρίου. Το εργαστήρι αποτελεί τμήμα των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος “𝙈𝙤𝙣𝙠 𝙨𝙚𝙖𝙡 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙞𝙣 𝙀𝙖𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝙈𝙚𝙙𝙞𝙩𝙚𝙧𝙧𝙖𝙣𝙚𝙖𝙣” το οποίο με τη σειρά του χρηματοδοτείται από το 𝙈𝙤𝙣𝙠 𝙎𝙚𝙖𝙡 𝘼𝙡𝙡𝙞𝙖𝙣𝙘𝙚.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το δημιουργικό εργαστήρι «Εδώ Μονάχα Μονάχους» αποτελεί μέρος του πρότζεκτ “𝙄𝙣𝙘𝙧𝙚𝙖𝙨𝙞𝙣𝙜 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙣𝙚 𝙀𝙣𝙫𝙞𝙧𝙤𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩𝙖𝙡 𝘼𝙬𝙖𝙧𝙚𝙣𝙚𝙨𝙨 𝙏𝙝𝙧𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙏𝙝𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙫𝙚 𝘼𝙧𝙩𝙨” του ΜΚΟ Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Κέντρο Ερευνών, το οποίο έλαβε χορηγία από το Cyprus Environment Foundation και γι’ αυτό το λόγο τα δύο εργαστήρια τα οποία θα γίνουν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, θα χρηματοδοτηθούν από το Cyprus Environment Foundation.

Tο πρότζεκτ, αφορά στην εκπαίδευση και την σημασία που έχουν οι Δημιουργικές Τέχνες για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης με επίκεντρο το θαλάσσιο περιβάλλον, τις απειλές, και τους τρόπους προστασίας του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρότζεκτ: https://cyprusenvironment.org/…/increasing-marine…/

*1ο εργαστήρι (στα Ελληνικά): 9:00-10:20

*2ο εργαστήρι (στα Αγγλικά): 10:40- 12:00

(Για κρατήσεις: Τηλεφωνήστε μας στο 24-001502, στείλτε μας μήνυμα στο infoyouthfoundationlarnaca@gmail.com ή συμπληρώστε το

το google form που ακολουθεί:

*Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν αλλά η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη.

Σχετικά νέα

X
Translate »