Οικονομία

€125 εκατ. για 900 υπαλλήλους του Συνεργατισμού

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαβουλεύσεις Συνεργατικής και συντεχνιών και πλέον όλοι εξετάζουν την επόμενη μέρα. Η Τράπεζα μάλλον θα προχωρήσει σε κατάθεση σχεδίου εθελούσιας εξόδου 900 υπαλλήλων από μόνη της, ενώ οι συντεχνίες συνέρχονται σήμερα με τη λήψη μέτρων να είναι στο τραπέζι.

Οι συντεχνίες επέμεναν σε ελάχιστη αποζημίωση €100 χιλ. και μέγιστη τις €200 χιλ., με την ΣΚΤ να προτείνει €20 χιλ. μέχρι €170 χιλ. και να υποδεικνύει ότι ο μέσος όρος αποζημίωσης μπορεί να ανέλθει στις €140 χιλ. Το κόστος του σχεδίου υπολογίζεται γύρω στα €125 εκατ. Οι υπόλοιποι 1.700 υπάλληλοι θα πάνε στην Ελληνική Τράπεζα και στον κρατικό φορέα διαχείρισης των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού που έχουν κληρονομήσει οι φορολογούμενοι για να μπορέσει να πωληθεί η ΣΚΤ.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΤΥΚ, Χρίστος Παναγίδης, μετά τη συνάντηση, δεν υπάρχει κατάληξη στη διαβούλευση με την ηγεσία της ΣΚΤ, γι’ αυτό αναμένουμε ότι έχουμε νεότερη ειδοποίηση από πλευράς της τράπεζας.

Ο γενικός γραμματέας της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ  Ελισσαίος Μιχαήλ, είπε ότι «δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί συμφωνία για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου». Πρόσθεσε ότι η ΣΚΤ δεν μετακινήθηκε από τη θέση που μας είχε πει την περασμένη φορά. Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΫ-ΠΕΟ, Σάββας Τούλουπος, δήλωσε ότι δεν υπήρξε πρόοδος από πλευράς της τράπεζας για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Πηγή: philenews

 

Σχετικά νέα

X
Translate »