ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποξήλωση εγκαταστάσεων πρώην ομίλου αντισφαίρισης και ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Κίτίου

Άρχισαν πρόσφατα οι εργασίες αποξήλωσης των εγκαταστάσεων του πρώην Ομίλου Αντισφαίρισης με σκοπό τη συνέχιση των ανασκαφών στο Αρχαίο Λιμάνι Κιτίου.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από τον χώρο του Αρχαίου Λιμανιού, ενημέρωσε άμεσα την Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου σε σχέση με τη δυνατότητα διενέργεια ανασκαφών στο χώρο του Αρχαίου Λιμανιού. Στη συνέχεια η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου, αιτήθηκε άδεια ανασκαφής μετά την ολοκλήρωση της αποξήλωσης των εγκαταστάσεων.
Με την ολοκλήρωση των ανασκαφών στο χώρο, αναμένεται ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται το διαχειριστικό σχέδιο για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος για να είναι ασφαλής και φιλικός στο κοινό θα έχει καθορισμένες διαδρομές για πεζούς και ΑΜΕΑ, σήμανση για την κυκλοφορία των επισκεπτών και πληροφοριακές πινακίδες.
Σημειώνεται ότι, η μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας προωθήθηκε μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της ανάδειξης και της ολοκλήρωσης των ανασκαφών του Αρχαίου Λιμανιού και της ενοποίησης του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας και το ψηφιδωτό με τους Άθλους του Ηρακλή, βάση της μελέτης που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και τον Δήμο Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »