Εκπαίδευση

Από Σεπτέμβρη σταδιακή εφαρμογή Αξιολόγησης μαθητή στη Δημοτική

Ημέρα χαράς για το τομέα της εκπαίδευσης, χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Παιδείας, μετά την θετική κατάληξη που είχε η σημερινή συνάντηση με του οργσνωμένους γονείς και την ΠΟΕΔ, για το Ενιαίο Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Γονείς, εκπαιδευτικοί και Υπουργείο αποφάσισαν σήμερα, όπως αρχίσει σταδιακή εφαρμογή του Σχεδίου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, είπε πως, «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Σήμερα είναι μέρα γιορτής, ημέρα χαράς για τη Δημοτική Εκπαίδευση. Για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής εκπαίδευση, υιοθετείται Σχέδιο Αξιολόγησης για τον μαθητή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τόσο την ΠΟΕΔ, τους οργανωμένους γονείς, την Ομάδα που έχει δουλέψει για την εκπόνηση του Σχεδίου και την ιδιαιτέρως την πρόεδρος, την κ. Κουτσελίδη.

Υπάρχουν συγκλίσεις και πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Θα γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί, και οι γονείς και οι μαθητές ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο μαθητής, θα υπάρχουν οι παρεμβάσεις, τα προγράμματα στήριξης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, όσον αφορά το ζήτημα με τον Υπεύθυνο Τμήματος στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ, «είμαστε θετικοί στα όσα έχουν αναφερθεί στη ΜΕΠΕΥ και θα πάρουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο και για τον θεσμό του Υπευθύνου Τμήματος στο νηπιαγωγείο και στην Ειδική Εκπαίδευση»

Τέλος ο κ. Χαμπιαούρης ανακοίνωσε ότι από σήμερα ο ίδιος και η οργάνωση των εκπαιδευτικών, ΠΟΕΔ, και του οργανωμένους γονείς θα ξεκινήσουν εντατικές συναντήσεις με σκοπό να κλείσει το θέμα που αφορά την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού.

 

ΠΟΕΔ
Από την άλλη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε πως, «είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας με απώτερο σκοπό να δούμε με ποιόν τρόπο υλοποιούνται οι αποφάσεις έχουν ληφθεί στην ΜΕΠΕΥ, με την πρόταση που έχει κατατεθεί. Εκεί διαφαίνεται ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα που αφορά την επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος και στη Δημοτική και στην Ειδική Εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα έχουμε δει και ένα άλλο σημαντικό θέμα, το θέμα της Ενιαία Αξιολόγησης του Μαθητή για το οποίο φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων και από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή του Σχεδίου. Η ουσία του Σχεδίου είναι ο εντοπισμός των αδυναμιών ή των ικανοτήτων των απιδιών, ώστε ο εκπαιδευτικός να έχει την ευκαιρία συνεχώς να δίνει ανατροφοδότηση, θεραπευτική αγωγή, να βοηθήσουν και παιδιά που το έχουν ανάγκη να καλύψουν τα κενά αλλά προικισμένα παιδιά. Ελπίζω από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σταδιακά να αρχίζει να εφαρμόζεται και ότι προαπαιτείτε για να γίνει αυτή η εφαρμογή, νομίζω το Υπουργείο είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Θεωρώ την εξέλιξη ένα πολύ καλό βήμα και σ΄αυτό  στο ότι είμαστε θετικοί στο να εισαγάγομε στο σχολείο πράγματα που θα βοηθήσουν κυρίως τα παιδιά», είπε.

 

Γονείς

Από πλευρά του, ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χρίστος Χριστοφίδης, είπε πως, «η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τους γονείς γιατί όντως έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για την έναρξη του Σχεδίου Αξιολόγησης του Μαθητή, πράγμα το οποίο δεν υπήρχε προηγουμένως. Ως γονείς συμβάλαμε εκεί και όπου μπορούσαμε για να ξεκινήσει αυτό το Σχέδιο».

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο και την ΠΟΕΔ οι οποίοι μέσα από τις συμφωνίες στις οποίες έχουμε όλοι κάνει, ξεκινούμε ένα Σχέδιο το οποίο θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τα παιδιά μας», ανέφερε.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »