Αθλητικά Νέα

Άνοιξε στην Λάρνακα η αυλαία των διεθνών αγώνων «Cyprus Grand Prix»

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές για την έναρξη του αγώνα σπόρτιγκ, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία των διεθνών αγώνων του «Cyprus Grand Prix», στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι βροχές επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα των περισσοτέρων αθλητών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να ανακάμψουν.

Σύμφωνα με την ΣΚΟΚ, οι πρωινές βροχές επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα των περισσοτέρων αθλητών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να ανακάμψουν.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων 75 δίσκων, ξεχώρισαν μόλις επτά αθλητές με πάνω από 70 επιτυχίες. Μεταξύ αυτών και οι Κύπριοι διεθνείς Ηλίας Ηλία (71/75) και Γρηγόρης Τούμπας (70/75), ενώ επικεφαλής βρίσκονται δυο Ρώσοι σκοπευτές, ο Ντιμίτρι Μόρκαν χωρίς απώλειες (75/75) και ο Νικολάι Κομπιάκοβ (72/75).

Ρωσίδες είναι και οι επικεφαλής στην κατηγορία των γυναικών, όπου προηγούνται με 67/75 η Ίννα Αλεξάντροβα και Αϊκούλ Μουμπαρακσίνα, ενώ στην τρίτη θέση με 65/75 βρίσκεται η Αντζέλικα Πράσχιλ Μπίσλερ από την Αυστρία.

Ο επίσης Ρώσος Βλαδιμίρ Πετρόβ προηγείται στην κατηγορία των σίνιορς (άνω των 55 χρόνων) με 70/75, ενώ ο Κύπριος διεθνής Μιλτιάδης Καραολής βρίσκεται στην τρίτη θέση με 63/75, πίσω από τον Φιλανδό Γιούχα Κιτομάα που πέτυχε 66/75.

Οι Βρετανοί σκοπευτές επικράτησαν «κατά κράτος» στην κατηγορία των βετεράνων (άνω των 72 χρόνων) όπου βρίσκονται στις 4 πρώτες θέσεις με επικεφαλής τον Κεν Ριστ με 69/75. Από κυπριακής πλευράς, ο Πέτρος Κυρίτσης βρίσκεται στην έβδομη θέση με 59/75.

Οι αγώνες του σπόρτιγκ, στους οποίους συμμετέχουν 246 αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες, θα ολοκληρωθούν αύριο στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, με τη συμπλήρωση των 200 δίσκων και την απονομή των επάθλων στους νικητές, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18.30.

Στην Κύπρο οι Παγκόσμιοι του 2021
—————————————
Στη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης των αγώνων, την οποία κήρυξε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ανακοινώθηκε και επίσημα η ανάθεση στην Κύπρο των Παγκοσμίων Αγώνων Κόμπακ του 2021, ενώ όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, εξετάζεται σοβαρά από το Δ.Σ της FITASC και η παραχώρηση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σπόρτιγκ του 2022.

Κηρύσσοντας την έναρξη ο κ. Παλίγκας απένειμε τα εύσημα στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, καθώς και στα δυο σωματεία που διοργανώνουν το φετινό “Cyprus Grand Prix” (ΣΚΟΛΑΡ και ΣΚΟΛΕΥ) και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι για άλλη μια φορά θα στεφθεί με επιτυχία η όλη διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠE

Σχετικά νέα

X
Translate »