Γενικά

Ανάπλαση οδών και διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας

Της Νάσιας Γεωργίου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 και ώρα 3.00 μ.μ., στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας (6ος όροφος) η υπογραφή του Συμβολαίου του Έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας».

 

 

Το πιο πάνω έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιεί κάποια από τα έργα του όπως την “Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Λάρνακας”, και τώρα άρχισε να προσφέρει πιο εσθήτα στο κέντρο της πόλης την προσπάθεια για βελτίωση της Λάρνακας, με το πρόγραμμα ανάπλαση οδών και διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στο Κέντρο της πόλης. Το να έχει μια πόλη πρόσβαση σε διευκολύνσεις ΑΜΕΑ είναι υποχρέωση και μια μεγάλη ανάγκη για άτομα τα οποία λόγω αυτών των ελλείψεων δεν μπορούν να επισκέπτονται πιο συχνά το κέντρο της πόλης.  Αλλά και η ανάπλασης των δρόμων είναι μια βασική ανάγκη και  η ασφάλεια στο δρόμους είναι  υποχρέωση του Δήμου για εξασφάλιση προστασίας στους οδηγούς.

Με το έργο αυτό ανακατασκευάζονται πλήρως το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια με κυβόλιθους και πλάκες, γίνονται εργασίες υπογειοποίησης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, φύτευση και εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού.

Με την ολοκλήρωση του Έργου, οι Πλατείες Ερμού και Παλλάς, καθώς και οι Πλατείες Αγίου Λαζάρου, Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεωφ. Αθηνών και Πιαλέ Πασά συνδέονται ομοιόμορφα μεταξύ τους.

Ο προϋπολογισμό της Σύμβασης που θα υπογραφεί, εκτιμάται στα δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (€2.200.000,00) ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Yπολογίζεται η ολοκλήρωση του έργου μέσα του 2020.

 

 

Ta Έργα που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία είναι:

– Ανέγερση νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας – Το έργο είναι υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό €7.5 εκ και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2020.

– Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Λάρνακας – Το έργο έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019 με προϋπολογισμό €1 εκ.

– Δημιουργία Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη Λάρνακας) – Το έργο βρίσκεται υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό €1,6 εκ και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του τέλη του 2020.

– Δημιουργία Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας – Πρώην Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας. Το έργο βρίσκεται υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό €4,200,000 και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του μέσα του 2020.

– Αποκατάσταση εξωτερικών όψεων συγκροτήματος Ζουχούρι και διαμόρφωση Πλατείας. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας των κατασκευαστικών σχεδίων αφού η επιλογή του σχεδίου έγινε κατόπιν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το έργο θα προσφοροδοτηθεί περί τα τέλη του 2019 με προϋπολογισμό €2,870,000 και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του τέλη του 2022.

Πέραν των πιο πάνω έργων, ο Δήμος ανέλαβε την κατασκευή των γηπέδων τένις στην περιοχή του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας όπου με την μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας στο νέο του χώρο, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι ανασκαφές για την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού του Κιτίου που βρίσκεται στον χώρο της σημερινής έδρας του Ομίλου στην οδό Κιλκίς στη Λάρνακα.

Σχετικά νέα

X
Translate »