Έχουμε θέμα

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Αντισταθμιστικά και στατιμότητα 2 χρόνια μετά

Η Κυβέρνηση προ διετίας δια στόματος του Χάρη Γεωργιάδη, απάντησε ΌΧΙ στην δικαία απαίτηση για προσφορά αντισταθμίσματος στην Λάρνακα και τους γειτνιάζοντες δήμους λόγω της λειτουργίας του αεροδρόμιου Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Όποιος φυσικά περίμενε κάτι άλλο από το ΟΧΙ σίγουρα δεν έχει αντιλήφθη την διαχρονική στάση των κυβερνώντων έναντι της Λάρνακα. Το αίτημα για αντιστάθμισμα στην λειτουργιά του αεροδρόμιου δεν είναι πρόσφατο αλλά χρονολογείται και εδράζεται στους περιορισμούς αλλά και επιβαρύνσεις τις οποίες έχουν υποστεί οι γειτνιάζοντες δήμοι και ευρύτερα η επαρχία Λάρνακας από την λειτουργιά του. Περιορισμοί στην ανάπτυξη και επιχειρηματική δραστηριότητα άλλα και επιβαρύνσεις τόσο στο περιβάλλον άλλα και πολυμορφική οχληρία στην περιοχή. Πέραν του ότι ο χώρος του αεροδρόμιου αποκόπτει το ενιαίο του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας παραμένει αναπάντητο το ερώτημα και το αίτημα της Λάρνακας για την δημιουργία πρόσβασης από το αεροδρόμιο ούτος ώστε να δύναται να ενοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο μετουσιώνοντας και την προοπτική την οποία παρουσιάζει αυτή η ενοποίηση.

Σήμερα ένα νέο θέμα τέθηκε επι τάπητος απο τις γειτνιάζουσες κατοικίες του αεροδρομίου, το θέμα της στατικότητας των κτιρίων και οικιών η οποία επηρεάζεται δυσμενώς απο το αεροδρόμιο και τους κραδασμούς που προκαλούνται. Ουσιαστικό θέμα υγείας και ασφάλειας μάκραν πέραν του θέματος ζημιών στις περιουσίες.

Το τότε «ΟΧΙ» δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και ποιος το αντελήφθηκε ως τέτοιο, πόρρω απέχει από τις σημερινές πραγματικότητες της κυβερνητικής συμπεριφοράς έναντι της Λάρνακας, επισημαίνω μόνο τις αποφάσεις για Λιμάνι και παράταση των πετρολαιοδεξαμενών. Το ερώτημα όμως δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι για μας αλλά τι κάνουμε εμείς για μας. Το «ΟΧΙ» δόθηκε, το αποδεχόμαστε μοιρολατρικά και μαζευόμαστε ξανά στην γωνιά μας και μεμψιμοιρούμε περί «φτωχού συγγενή» και απεκδυόμαστε το ευθυνών μας τόσο ως πολίτες όσο και ως φορείς ή θέτουμε φραγμό στην εκμετάλλευση της Λάρνακας από τα λογής λογής συμφέροντα τα οποία την θέλουν μακριά από την προοπτική της και το μέλλον.

Η Λάρνακα έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της το οποίο ούτε μόνο του θα έρθει, ούτε θα μας το δώσουν τρίτοι. Η διαχείριση του κυβερνητικού «ΟΧΙ» είναι και ενδεικτική του τι ζητάμε και μέχρι που είμαστε διαθετιμένοι να «πατήσουμε το πόδι μας» για την πόλη μας και το μέλλον μας.

Κρινόμαστε όλοι όχι μόνο από τις θέσεις και τις πράξεις μας, αλλά και από το πως διαχειριζόμαστε και πως διεκδικούμε το μέλλον της Λάρνακας. Πεδίον δόξης λαμπρόν.
Ιδου η ρόδος, ιδου και το πήδημα..

Μάριος Κουκουμάς
Δημοτικός Σύμβολος ΑΚΕΛ Λάρνακας

Σχετικά νέα

X
Translate »