Γενικά

Aρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος κυνηγιού – Eξορμούν 18.000 άτομα

Άρχισε σήμερα η καλοκαιρινή περίοδος  κυνηγίου, η οποία θα διαρκέσει συνολικά πέντε Κυριακές, στις 26 Αυγούστου και στις 2, 9 και 16 Σεπτεμβρίου.
Τουλάχιστον 18 χιλιάδες κυνηγοί εξορμούν από νωρίς το πρωί στην ύπαιθρο για το κυνήγι της φάσσας και τρυγονιού, χωρίς ΚΟΤΑ.
Σε εγρήγορση βρίσκονται τα μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Μ.Μ.Α.Δ. και μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Υπαίθρου, για πάταξη αδικημάτων λαθροθηρίας, αλλά και για παροχή βοήθειας προς τους κυνηγούς, εφόσον παραστεί ανάγκη.
Το κυνήγι στη νεκρή ζώνη απαγορεύεται, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι. Άτομα κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να κατέχουν όπλο.
 Με αφορμή την πρεμιέ¬ρα της νέας κυνηγετικής περιόδου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Πέτρος Αναγιω¬τός, καλεί τους κυνηγούς να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου.
Προειδοποίησε, μάλιστα, πως η Υπηρεσία θα εντείνει τους ελέγχους της και θα τηρήσει με αυστηρότητα τις πρόνοιες του νόμου, διαμηνύοντας πως δεν θα επιδειχθεί ούτε η ελάχιστη ανοχή.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το εξώδικο πρόστιμο για κυνηγό, που θα εντοπιστεί να κυνηγά χωρίς να είναι κάτο¬χος ανανεωμένης άδειας κυνηγίου είναι €2000.
Το Τμήμα Δασών, με την ευκαιρία της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου, απευθύνει, εξάλλου, έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες, που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Συγκεκριμένα να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων.
Το άναμμα φωτιάς, χωρίς άδεια, μέσα ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις παρυφές των κρατικών δασών, καθώς και στις περιοχές της υπαίθρου, συνιστά αδίκημα, το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, μετά από την πρόσφατη τροποποίηση, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνων ή με πρόστιμο μέχρι € 50.000, ή και τις δύο ποινές μαζί.
Το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων. Όποιος δει καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 ή στο 112.
Πηγή: sigmalive

 

Σχετικά νέα

X
Translate »