Πολιτιστικά

29η Λαογραφική Καλλιτεχνική Εκδήλωση Δήμου Αραδιππού

Η Αραδίππου ετοιμάζεται να ζήσει μια από τις κορυφαίες στιγμές των φετινών πολιτιστικών της δρώμενων. Με την ευκαιρία της πανήγυρης του πολιούχου Αγίου της πόλης, Αποστόλου Λουκά, ο Δήμος Αραδίππου θα πραγματοποιήσει διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή,  14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου με μια ομιλία από τον Πρεσβύτερο Παναγιώτη Ντουρή με θέμα «Ο βίος του Αποστόλου Λουκά, η περιπέτεια του Ιερού Λειψάνου του και ο ναός του στην Αραδίππου». Την ίδια μέρα θα γίνει μια διπλή  προβολή (ώρα 11.00 μ.μ. και 3.00 μ.μ.), της ταινίας κινουμένων σχεδίων « Εγώ ο απαισιότατος 3 », στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, η ώρα 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση λαογραφικού χαρακτήρα η οποία θα περιλαμβάνει απαγγελίες,  παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και τσιατιστά με τίτλο «Σύ Αραδίππου μου γλυτζιά, τόπος αγαπημένος».Την εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί στην πλατεία Αποστόλου Λουκά, θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος.

 

 

Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν την επόμενη μέρα 18 Οκτωβρίου, η ώρα 7.30 μ.μ. στον ίδιο χώρο με την παρουσίαση του χοροδράματος «Αντρονίκη» από τον Π.Ο. ΕΡΜΗΣ Αραδίππου. Η βραδιά θα κλείσει με ένα παραδοσιακό πρόγραμμα με τραγούδια από την Κύπρο και άλλες περιοχές του Ελληνισμού με τον Χρίστο Σίκκη και το μουσικό σχήμα Αντάμα.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »