Going out

Όλες οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Τρεις ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ και τέσσερις ευρωπαϊκές ταινίες παίζουν στην Κύπρο αυτές τις μέρες 

Η ταινία του Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund η οποία απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών και διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας είναι η πρεμιέρα που ξεχωρίζουμε και προτείνουμε για αυτή την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, όμως, μην χάσεις την προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ ‘Φιλιά εις τα παιδιά’ που προβάλλεται το Σάββατο στο Cine Studio με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Οι πρεμιέρες στα K-Cineplex

 

Molly’s Game
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Molly Bloom (Jessica Chastain), της διάσημης σκιέρ που οργάνωνε τα πιο αποκλειστικά και υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ για μια δεκαετία, πριν συλληφθεί από 17 πράκτορες του FBI. Οι παίκτες της περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δημοφιλείς αθλητές, μεγαλοεπιχειρηματίες και – χωρίς η ίδια να το ξέρει – την Ρωσική μαφία. Μόνος της σύμμαχος, ο δικηγόρος υπεράσπισης της (Idris Elba). Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της ‘πριγκίπισσας του πόκερ’, Molly Bloom, ενώ η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ, Aaron Sorkin (‘The Social Network’), ο οποίος κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

K Cineplex 3 (Λάρνακα) 19.30, 22.15

Maze Runner: The Death Cure
Στο μεγάλο φινάλε της εποποιίας του ‘Maze Runner’, που είναι βασισμένη στα ομότιτλα μυθιστορήματα του James Dashner, ο Thomas πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Gladers που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Gladers από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο λαβύρινθο. Ο Dylan O’Brien επιστρέφει στο ρόλο του Thomas, με τον Wes Ball, να αναλαμβάνει για τρίτη φορά τη σκηνοθεσία. Το ‘Maze Runner: The Death Cure’ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, αλλά η παραγωγή της ταινίας είχε μπει σε απροσδιόριστης διάκειας παύση, μετά το σοβαρό τραυματισμό (διάσειση, κάταγμα προσόωπου και ρήξεις) του πρωταγωνιστή, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

K Cineplex 5 (Λάρνακα) 19.30, 22.15

Ο Διαιτητής (L’arbitro)
Παραγωγής 2013
Ιταλική κωμωδία

Η Ατλέτικο Παραμπίλε είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα στο χειρότερο παράρτημα της Ιταλίας: την τρίτη κατηγορία της Σαρδηνίας. Οι παίκτες της είναι ατάλαντοι, υπέρβαροι ή ανήλικοι και ο προπονητής τους τυφλός! Ελάχιστοι παρακολουθούν τους αγώνες τους, με τις κατσίκες συχνά να υπερτερούν των θεατών στις κερκίδες. Όμως, η τύχη της ομάδας μοιάζει να αλλάζει με την επιστροφή ενός νεαρού ντόπιου παίκτη που επαναπατρίζεται έπειτα από μια σύντομη περιπέτεια στα γήπεδα της Αργεντινής. Καθώς η ομάδα αρχίζει να κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλον, ακόμα και οι πρωταθλητές της κατηγορίας και μεγαλύτεροί εχθροί τους, Μόντεκράστου, αρχίζουν να ανησυχούν. Και η μοίρα θέλει τον μεγάλο τους αγώνα να τελείται υπό τη διαιτησία του Κρουσιάνι, ενός αστέρα που κατέληξε ανάμεσα στους τελευταίους των τελευταίων, όταν ένα σκάνδαλο διαφθοράς τερμάτισε άδοξα τη διεθνή του καριέρα. Πρωταγωνιστούν: Stefano Accorsi (Cruciani), Geppi Cucciari (Miranda), Jacopo Cullin (Matzutzi), Francesco Pannofino (Arbitro Mureno). Σκηνοθεσία: Paolo Zucca.
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »