Breaking News

Uncategorized

Χρύσω Κακοφεγγίτου: Το Right ATTC σου δίνει την ευκαιρία να φοιτήσεις στην Λάρνακα και να εργοδοτηθείς άμεσα

Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί για δεκαετίες η ραχοκοκκαλιά της Κυπριακής οικονομίας και ο τομέας που τόσο μετά την εισβολή του 1974, όσο και μετά το κούρεμα και την οικονομική κρίση λειτούργησε σαν σωσίβιο και μέσα απ’ αυτόν ο τόπος μας στάθηκε ξανά στα πόδια του.

Παρά το γεγονός ότι ο τόπος αποτελεί έναν παραδοσιακό τουριστικό προορισμό εν τούτοις τα ποσοστά νέων που επιλέγουν να εργαστούν στον τομέα δεν είναι ακόμη σε ικανοποιητικό αριθμό. Μετά την οικονομική όμως, αρκετοί ήταν οι νέοι που στράφηκαν στον τομέα, είτε σε γραφεία είτε σε αεροπορικές εταιρείες ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε κατά πολύ από το 2015.

Η κ. Χρύσω Κακοφεγγίτου, Γενική Διευθύντρια του εκπαιδευτικού κέντρου RIGHT ATTC – Aviation & Travel Training Center μιλά στην ιστοσελίδα μας για το κέντρο και τις ευκαιρίες που έχει προσφέρει σε νέους της πόλης μας για άμεση εργοδότηση.

 

Πότε ιδρύθηκε η RIGHT ATTC – Aviation & Travel Training Center και από πότε δημιουργήσατε το παράρτημα σας στη Λάρνακα;

To RIGHT ATTC – Aviation & Travel Training Center ιδρύθηκε το 2013 προσφέροντας επαγγελματική εκπαίδευση σε νέους που θέλουν άμεσα να εργοδοτηθούν σε τομείς του Τουρισμού. Η 30χρονη εργασιακή μας πείρα σε όλους τους τομείς και τμήματα των τουριστικών επαγγελμάτων  και κατ επέκταση οι γνώσεις και οι γνωριμίες που αποκομίσαμε, μας έδωσε άμεσο προβάδισμα, αφού ο   στόχος μας διεκπεραιώνεται με την επιτυχία των αποφοίτων μας στα interviews    και την άμεση εργοδότηση τους.

 

Σε ποιους τομείς εξειδικεύεστε;

Eξειδικευόμαστε στην επαγγελματική εκπαίδευση των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν καριέρα στα αεροδρόμια, σε αεροπορικές εταιρείες, σε ταξιδιωτικά γραφεία, σε ξενοδοχεία και   σε όλους τους συναφείς κλάδους, καθώς και στην ηγεσία και διοίκηση, μετα από τη συμφωνία που πετύχαμε με το Harvard Business Publishing.

 

Σε ποιο κοινό απευθύνεστε (ηλικίες, μόρφωση κτλ);

Οι σπουδαστές μας μπορεί να είναι νέοι που θέλουν να ξεκινήσουν την εργασιακή τους καριέρα άμεσα (μετά από 3-5 μήνες εκπαίδευση αποκτούν εργασία με προοπτικές,  στο τομέα του τουρισμού. Αλλά και ήδη εργαζόμενοι  που θέλουν να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα αποκτώντας προοπτικές προαγωγής και αύξησης μισθού.

 

Γιατί κάποιος να εμπιστευθεί το ATTC για μια καριέρα στους τομείς που απευθύνεστε;  

Μέσα σε 3 μήνες μπορεί ο σπουδαστής να ολοκληρώσει τις σπουδές του αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και να εργαστεί άμεσα αφού θα τον ετοιμάσουμε κατάλληλα και θα τον εφοδιάσουμε με ότι χρειάζεται για την επιτυχία του στην εργασία. Παράλληλα   πριν στείλουμε  τον σπουδαστή μας  στο interview τον προετοιμάζουμε με ειδικές πρακτικές και ερωτήσεις απαντήσεις ώστε να καταταγεί πρώτος στη λίστα των επιλαχόντων για τη θέση εργασίας. Η πείρα μας έδειξε ότι οι απόφοιτοι μας εργάζονται άμεσα χωρίς να χρειαστούν τα χρονοβόρα και ακριβά εκπαιδευτικά κατεστημένα. 99% των αποφοίτων μας εργάζεται στους τομείς που εκπαιδεύτηκε… χωρίς ιδιαίτερα έξοδα, πολύ γρήγορα αποκτά τα προσόντα που ζητούν οι εργοδότες.

 

 

Πιστεύετε ότι ο τομέας του τουρισμού μπορεί να αποτελέσει κλάδο που θα στηρίξει την απασχόληση στην πόλη μας;

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι συνεχώς σε επαφή μαζί μας έτοιμη να απορροφήσει τους αποφοίτους μας για μόνιμη εργασιακή καριέρα. Επίσης το αεροδρόμιο Λάρνακας με τη συνεχή ανάπτυξη νέων αφίξεων εταιρειών χρειάζεται συνεχώς εκπαιδευμένο προσωπικό.

 

Στην ιστοσελίδα μας μίλησαν για την εμπειρία τους 3 απόφοιτοι του εκπαιδευτικού κέντρου. 

Μαρία Φράγκου


Νιώθω πολύ τυχερή που είχα αυτή την ευκαιρία να μπω σε τέτοιου είδους εκπαίδευση . Με έμαθαν πως πρέπει να συμπεριφέρομαι, να μιλώ και να δείχνω κατανόηση στον συνάνθρωπο μου, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα!
Μας ανοίγουν πόρτες εργασίας σε όλες τις χώρες στην αεροπορική-τουριστική βιομηχανία και τις διεθνείς μεταφορές. Ο προορισμός μας είναι η επαγγελματική αποκατάσταση!  Αυτό πετύχαμε στο Right ATTC μετά από την 3μηνη εκπαίδευση μας.

 

Chryso Constantinou

Εκπαιδεύτηκα στο Right ΑΤΤC για 3 μήνες. παρακολούθησα σεμινάρια του Harvard Business Publishing και άμεσα εργοδοτήθηκα στην εταιρεία Pluton Travel & Tours Ltd στη Λάρνακα κάτι που αποτελούσε το όνειρο μου. Θεωρώ επιτυχία την επιλογή μου να εκπαιδευτώ στο Right ΑΤΤC γιατί μέσα σε πολύ λίγο χρόνο κατάφερα να εκπαιδευτώ και να εργαστώ στο τομέα που με ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή ήδη έχω ξεκινήσει την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον κλάδο του τουρισμού.

 

Παναγιώτα Βασιλείου

Στο μάθημα του Customer Service το οποίο είχα την τιμή να παρακολουθήσω    έχω διδαχθεί πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, ακόμα και για κινήσεις της καθημερινής μου ζωής. Το κλίμα που επικρατούσε στην τάξη ήταν πάντα ευδιάθετο με πολλές συζητήσεις  με πολύ κέφι και όρεξη. Η  καθηγήτρια μας είναι μια από τις πιο ορεξάτες καθηγήτριες που θα μπορούσαν να υπάρχουν και   ήταν πάντα πρόθυμη να μας βοηθήσει.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Κυρία Χρύσω, η οποία μας δίδαξε τόσα πολλά σε αυτήν τη σύντομη πορεία που διανύσαμε και για τα τόσα ενδιαφέροντα πράγματα που μάθαμε.

 

Λίνα Δελιανίδου

Σπουδάζω εδώ και 4 μήνες στο ATTC. Είναι πολύ ωραίο περιβάλλον και η καθηγήτρια μας κάνει να νιώθουμε πολύτιμοι. Μαθαίνουμε εύκολα και πρακτικά ότι χρειάζεται για την αυριανή μας εργασιακή καριέρα. Αυτή την εβδομάδα έχω συνέντευξη σε μεγάλο οργανισμό για  απόκτηση εργασίας… Όπως έγινε και με άλλους συμφοιτητές μου πιστεύω και ‘γω σύντομα θα εργάζομαι σε εταιρεία του κλάδου μου.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »