Αλέξανδρος Ηλία

Χριστόφορος Χριστοφίδης: Tου αξίζει να τιμηθεί για όσα πρόσφερε στην πόλη μας

Γράφει ο Αλέξανδρος Ηλία

Την Κυριακή η πόλη μας αποχαιρέτησε το Χριστόφορο Χριστοφίδη, ο οποίος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 88 χρονών.

Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνώριζα τον κ. Χριστοφίδη. Διαβάζοντας τη σχετική ανακοίνωση του θανάτου του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα διαπίστωσα ότι αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα με πλούσιο έργο στην πόλη μας.

Διαβάζω λοιπόν ότι επί ημερών του χτίστηκαν το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, το Ευριβιάδειο Γυμνάσιο το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου, το Δημοτικό σχολείο Δροσιάς Β΄, το Δημοτικό σχολείο Προδρόμου (Β΄φάση), αίθουσες στη Επαγγελματική /Ξενοδοχειακή Σχολή και το Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος για τα Παιδιά με Ειδικές ανάγκες.

Ως Υπουργός Παιδείας πρωτοστάτησε στο τομέα της στέγασης παραδίδοντας στη εκπαίδευση 66 νέα εκπαιδευτήρια, 21 νηπιαγωγεία , 28 Δημοτικά, 17 Γυμνάσια και Λύκεια. Επί ημερών του το Δημοτικό σχολείο Ζήνων, η αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Ευριβιαδείου Γυμνασίου, το Γυμνάσιο Κιτίου, το Γυμνάσιο Ξυλοτύμπου , το Γυμνάσιο Ξυλοφάγου, η σχολή Κωφών Παιδιών, και το Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου.

Διαβάζοντας τις 2 προηγούμενες παραγράφους, μπορεί κάποιος διά γυμνού οφθαλμού να αντιληφθεί το έργο που άφησε πίσω του ο κ. Χριστοφίδης στον τομέα της παιδείας στην πόλη μας.

1 Λύκειο, 4 Γυμνάσια, 4 Δημοτικά, 1 Νηπιαγωγείο, 1 αίθουσα πολλαπλής χρήσης, αίθουσες στη Επαγγελματική /Ξενοδοχειακή Σχολή, το Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος για τα Παιδιά με Ειδικές ανάγκες και η σχολή Κωφών Παιδιών είναι η παρακαταθήκη του κ. Χριστοφίδη, ενός πολιτευτή που δούλεψε μεθοδικά για αναβάθμιση της παιδείας του τόπου.

Προσωπική μου άποψη είναι πως αυτός ο άνθρωπος πρέπει με κάποιο τρόπο να τιμηθεί από την πολιτεία ή το Δήμο μας. Το έργο του τεράστιο και αναμφίβολα μια οδός, μια λεωφόρος ή ακόμα και μετονομασία ενός σχολείου είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει για να τιμηθεί αυτή η εξέχουσα προσωπικότητα της πόλης μας.

Σχετικά νέα

X
Translate »