Δελτία Τύπου

Χορηγία της Quality Group στο ίδρυμα Άγιος Γεώργιος –Χριστάκης Χασάπης στη Λάρνακα

Σε συνέχεια της επιτυχημένης εκστρατείας της Quality Group για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας και τη συλλογή €4.400, ο όμιλος αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά €2.200 στο Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος –Χριστάκης Χασάπης για παιδιά και ενήλικες  με βαριές σωματικές και πνευματικές αναπηρίες

Εκπρόσωποι  της εταιρίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν  το ίδρυμα και να δουν από κοντά τις καθημερινές δυσκολίες παιδιών και ενηλίκων που χρειάζονται φροντίδα, αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό και η διεύθυνση.

Το ίδρυμα πρωτολειτούργησε το 1992, αλλά λόγω της εξειδικευμένης και εντατικής φροντίδας που χρειάζονται τα παιδιά, το 2000 καθιερώθηκε ως 24ωρο κέντρο φροντίδας, το μοναδικό του είδους του στη Λάρνακα.

Το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος –Χριστάκης Χασάπης λειτουργεί κάτω από τρία προγράμματα:

  • Το Κέντρο Ημέρας όπου  γίνονται  δεκτά παιδιά με ειδικές ανάγκες από 3 ετών και άνω, ανεξαρτήτως φύλου, και το οποίο  λειτουργεί από τις 7.30 μέχρι τις 4 μ.μ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
  • Τη Παιδική Στέγη, όπου γίνονται δεκτά για διαμονή παιδιά από 3 μέχρι 18 ετών.
  • Τη Στέγη Ενηλίκων, όπου γίνονται δεκτοί για διαμονή ενήλικες ανεξαρτήτως φύλου.

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται και στα τρία προγράμματα συνολικά 18 παιδιά.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος κύριος Χριστάκης Μάλλας,  ευχαρίστησε την Quality Group για την πρωτοβουλία και δήλωσε:  «ο στόχος μας είναι να παρέχουμε φροντίδα σε παιδιά και ενήλικες που δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία σαν ισότιμα  μέλη, αλλά ούτε μπορούν να έχουν βοήθεια από πουθενά αλλού, εκτός από το ίδρυμα μας.  Αυτό το ποσό είναι πραγματικά, μια μεγάλη ανάσα. Ευελπιστούμε και άλλοι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.» Το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αφού τα τρέχοντα έξοδα είναι διπλάσια σε σχέση με το εισόδημα, λόγω των εξειδικευμένων υπηρεσιών που παρέχει. Αυτή τη στιγμή το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος –Χριστάκης Χασάπης βρίσκεται στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας του. Η έλλειψη χορηγιών, όπως επίσης και εθελοντών, κάνει τον καθημερινό τους αγώνα ακόμη πιο δύσκολο. Είναι καθήκον μας ως κοινωνία να αναγνωρίζουμε αυτά τα αληθινά προβλήματα και να δράσουμε προς την αντιμετώπιση τους.

Η Quality Group ευελπιστεί να φέρει στο φως τις ανάγκες του ιδρύματος  και να τους βοηθήσει στο να αποκτήσουν σταθερές οικονομικές πηγές για να συνεχίσουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανήμπορων συνανθρώπων μας.

Οποιοιδήποτε ενδιαφέρονται να στηρίξουν οικονομικά ή και εθελοντικά το ίδρυμα, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τον κύριο Χριστάκη Μάλλα στο τηλ 99-634780

Σχετικά νέα

X
Translate »