Εκπαίδευση

Χαμπιαούρης:Νέα αγορά υπηρεσιών αν κλιμακωθεί η απεργία

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αγοράς υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», για την αυριανή απεργία στην οποία κατέρχονται εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και των ολοήμερων σχολείων.

Ο Υπουργός Παιδείας ήταν κατηγορηματικός ότι σε περίπτωση που κλιμακωθεί η απεργία και δεν προχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι σε διάλογο, τότε «υπάρχει και σχέδιο Β’ και σχέδιο Γ’, κάνοντας λόγο ακόμα και γι’ αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, για να στελεχωθούν τα σχολεία που επηρεάζονται από την απεργία.

Διαβάστε επίσης σχετικά: Ποια σχολεία επηρεάζονται από την απεργία και ποιες ώρες

«Απώτερος στόχος είναι να μην κλιμακωθούν τα μέτρα. Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος, δεν μας φταίνε σε τίποτα τα παιδιά μας. Παίζουμε με την τύχη των παιδιών μας και μετά ζητούμε συγνώμη;», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας.

Προκήρυξη διαγωνισμού γι’ αγορά υπηρεσιών εκπαιδευτικών για ολοήμερα σχολεία

Ο Κώστας Χαμπιαούρης υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί που κατέρχονται σ’ απεργία, έχουν υπογράψει σύμβαση με όρους αυτοεργοδοτούμενου (ενώ στόχος τους είναι να επανέλθουν σε καθεστώς μισθωτού). «Ήρθαν τώρα, ένα μήνα πριν κλείσουν τα σχολεία, και λαμβάνουν μέτρα. Ήξεραν τους όρους που υπέγραφαν τα συμβόλαια», είπε ο Υπουργός, για να συμπληρώσει:

«Είμαστε ανοικτοί ακόμα και για επαναφορά τους σε καθεστώς μισθωτού, όχι όμως στο παρόν στάδιο, στο πλαίσιο εξορθολογισμού. Υπάρχουν ομάδες που λόγω προσόντων δεν μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς μισθωτού, υπάρχουν ομάδες που έχουν προσόντα πανεπιστημιακά και δικαιούνται», κατέληξε ο Υπουργός.

Σχετικά νέα

X
Translate »