Επιχειρήσεις

Χάνει τα αεροπλάνα η Cobalt

Το επόμενο διάστημα η Cobalt αναμένεται να χάσει τα αεροπλάνα που ενοικίαζε, αφού οι ιδιοκτήτριες εταιρείες θα τα ανακτήσουν μετά την ανάκληση της άδειας της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας.

Το υπουργείο διαμηνύει ότι τυχόν νέα αίτηση για λειτουργία της Cobalt θα εξεταστεί από την αρχή αδειών αεροπορικών μεταφορών χωρίς προκαταλήψεις.

Σε δηλώσεις στη StockWatch ο γενικός διευθυντής του υπουργείου μεταφορών και πρόεδρος της αρχής αδειών αεροπορικών μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης εξήγησε ότι «ο λόγος που δεν δώσαμε άλλο χρονικό περιθώριο στην εταιρεία ήταν επειδή γνωρίζαμε ότι την τελευταία εξαμηνία οι κινέζοι επενδυτές προβληματίζονταν εάν θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την εταιρεία. Γνωρίζαμε ακόμη ότι έψαχναν νέο επενδυτή έστω και αν από μέρους της εταιρείας έλεγαν ότι μπορούσαν να ρίξουν και άλλα χρήματα και να καλύψουν τις ζημιές».

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε επίσης τη θέση ότι τις επόμενες ημέρες η Cobalt Air θα χάσει και τα αεροσκάφη που ενοικίαζε, διότι οι εταιρείες θα τα σηκώσουν από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Διευκρίνισε επίσης ότι η όποια νέα πρόταση που θα καταθέσει η εταιρεία, εάν τελικά εξεύρει νέο χρηματοδότη, θα πρέπει να συνάδει με τους κανονισμούς.

Δηλαδή, όπως είπε, «θα γίνει έλεγχος για την πηγή των χρημάτων που θα επενδύσει ο νέος επιχειρηματίας. Θα πρέπει να εξετάσουμε επίσης τη νέα δομή της εταιρείας για να διαπιστώσουμε πόσες μετοχές θα έχουν οι ευρωπαίοι πολίτες διότι για να εγγραφεί ως κυπριακή η εταιρεία θα πρέπει η πλειοψηφία των μετόχων να είναι ευρωπαίοι πολίτες.

Επιπλέον η νέα εταιρεία θα πρέπει να μας υποβάλει και επιχειρηματικό σχέδιο που να καταδεικνύει ότι μπορεί να λειτουργήσει τους επόμενους 24 μήνες, μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε έσοδα την πρώτη τριμηνία».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΔΣ της Cobalt Γρηγόρης Διάκος, ο οποίος ζητούσε αναστολή και όχι ανάκληση της άδειας της εταιρείας, ζήτησε από την αρχή αδειών αεροπορικών μεταφορών χρονικό περιθώριο δύο μηνών για εξεύρεση νέου στρατηγικού επενδυτή για ενδεχόμενη επαναλειτουργία του πτητικού της προγράμματος.

Παράλληλα τόνιζε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, εντούτοις τα στενά χρονικά περιθώρια δεν έδωσαν την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους επενδυτές να μελετήσουν σοβαρά τα οικονομικά δεδομένα και τις προοπτικές της εταιρείας.

Σχετικά νέα

X
Translate »