Αρχιτεκτονική Διακόσμηση

Φοιτητές δημιούργησαν ένα μοναδικό ηχητικό γλυπτό στο Πανεπ. Κύπρου! (εικόνες)

Φοιτητές των εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου της Βιέννης φιλοτέχνησαν ηχητικό γλυπτό που θα παίζει με την δύναμη του αέρα, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το γλυπτό θα βρίσκεται κοντά στο ρολόι της πανεπιστημιούπολης, ενώ η δημιουργία του, προέκυψε από συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Κύπρο και του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη και περήφανη που το έργο μας έγινε πραγματικότητα. Τα καταφέραμε»μας είπε η Alexandra Assinger, μία εκ των καλλιτεχνών το έργο των οποίων θα κοσμεί πλέον την «Οδό Επιστημών» του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ομάδα των καλλιτεχνών απαρτίζεται, επίσης από τους, Helene Eisl και Valentin Lichtenberger.

Το γλυπτό αποτελεί δωρεά της Αυστριακής πρεσβείας στην Κύπρο και ονομάζεται DUALITY. Το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει για 1η φορά το έργο στα αποκαλυπτήρια του που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδη και ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Dr. Karl Mueller, παρουσία των δημιουργών του έργου. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »