Αναπτυξιακά Έργα

Υπό εξέλιξη αρκετά αναπτυξιακά έργα για τον Δήμο Λευκάρων

Αρκετά είναι τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη για τον Δήμο Λευκάρων, τα οποία αναμένεται να αρχίσουν ή και ακόμα και να ολοκληρωθούν εντός του 2018 και αφορούν, τόσο την ανάπτυξη της περιοχής, όσο και τον εξωραϊσμό της.

Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο

Στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας υπογράφηκε συμβόλαιο για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου Συνεδριακού Κέντρου και του ΚΕ.ΠΟ. Το ποσό του συμβολαίου ανέρχεται στις €550.000, ενώ οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν Ιανουάριο του 2018.

Κεντρική Πλατεία

Όσον αφορά την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Λευκάρων το έργο έχει εγκριθεί το 2017 και έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Πολεοδομίας δύο προσφορές οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Χώρος Στάθμευσης
Παράλληλα αναμένεται η έναρξη εργασιών από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης, εντός Ιανουαρίου, καθώς  έχει απαλλοτριωθεί και εκδόθηκε διάταγμα επίταξης στις 14/12/2017.

Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων

Οι εργασίες για την βελτίωση των αγροτικών δρόμων άρχισαν τον Ιούνιο και ολοκληρώνονται με την τοποθέτηση σκυροδέματος σε διάφορα σημεία που εντοπίστηκαν και συμφωνήθηκαν με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων φορέων, αφού διατέθηκε το ποσό των €35.000, τα οποία αποτελούν εξ ολοκλήρου χορηγία της Επαρχιακής Διοίκησης. Οι εργασίες θα συνεχιστούν από τις 02 Ιανουαρίου 2018.

Τ/Κ συνοικία

Σε συνεννόηση με την Υπηρεσία διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών άρχισε η καθαριότητα και ο εξωραϊσμός Τ/Κ κατοικιών και ανοικτών χώρων με τη διάθεση του ποσού των €8.000 από την Επαρχιακή Διοίκηση. Έχει εξασφαλιστεί υπόσχεση από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας για τη διάθεση ποσού ύψους €150.000 για το 2018.

Γυμναστήριο – Δημοτικό Στάδιο

Πραγματοποιήθηκε καθαριότητα του γυμναστηρίου και άλλα διάφορα έργα εξωραϊσμού. Κατακυρώθηκε προσφορά για την αγορά νέων οργάνων γυμναστικής ύψους €14.000 και αναμένεται η παράδοση τους 10-15 Ιανουαρίου 2018. Ταυτόχρονα θα τοποθετηθεί σύστημα έλεγχου με χρήση κάρτας για είσοδο στο γυμναστήριο.

Οχετός Γυμνασίου

Έχει κατακυρωθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση προσφορά για την επέκταση του οχετού ύψους €4.500. Σε επόμενο στάδιο ο χώρος θα περιφραχτεί για να προστατευθεί από τον τοποθέτηση χωμάτων και μπαζών.

Ενίσχυση πρασίνου

Σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών εξασφαλίστηκε η φύτευση πέραν των 200 δενδρυλλίων σε διάφορα σημεία του Δήμου. Τα έξοδα αναλήφθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία SAP.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »