Άθληση

Υπουργός Αμυνας: Μηνύματα ανθρωπιάς και αγάπης δίνει ο 21ος Διεθνής Γύρος Λάρνακας

Ο 21ος Διεθνής Γύρος Λάρνακας δίνει μηνύματα ανθρωπιάς και αγάπης ειδικά σ’ αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, δηλαδή στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, σε χαιρετισμό κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων στους νικητές του αγώνα.  

Ο κ. Φωκαϊδης εξέφρασε ικανοποίηση και ευαρέσκεια για την παρουσία του «σ’ αυτή την ευάρεστη εκδήλωση» και συνεχάρη το Σωματείο «Περικλής Δημητρίου» για το «τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί».

Πρόσθεσε ότι  ο 21ος Διεθνής Γύρος Λάρνακας που διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια «δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές να απολαύσουν μια υπέροχη διαδρομή στη φιλόξενη και φίλαθλη πόλη της Λάρνακας και να σταλούν τα μηνύματα του αθλητικού πνεύματος, του κοινωνικού αθλητισμού και με την ευκαιρία των εορτών ένα μήνυμα καθαρά ανθρώπινο, ένα μήνυμα αγάπης σ’αυτούς που περισσότερο το έχουν ανάγκη, στα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Ο κ. Φωκαϊδης συνεχάρη επίσης «το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας και το Σωματείο «Περικλής Δημητρίου» για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα γιατί» όπως εξήγησε «σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή και η υπέρβαση των προσωπικών ορίων που έχει ο καθένας μας».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «το Σωματείο «Περικλής Δημητρίου» είναι συνυφασμένο με τον αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά και έχουμε όραμα να καταστήσουμε τη Λάρνακα αθλητική πόλη, αθλητική πρωτεύουσα της Κύπρου. Είναι γεγονός ότι αυτή η χρονιά πέρασε με τη διοργάνωση πολύ μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που ξέφυγαν από τα όρια της πατρίδας μας».

Ο κ. Βύρας εξέφρασε ευχαριστίες στο Σωματείο «Περικλής Δημητρίου» και διαβεβαίωσε πως «η Λάρνακα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και η συνεργασία του Δήμου και του Σωματείου θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Θέλουμε να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε μαζί αυτή την συγκεκριμένη εκδήλωση και ενδεχομένως να συνεργαστούμε και σε ορισμένους άλλους τομείς» είπε και εξέφρασε ευχαριστίες επίσης ευχαριστίες σε όσους στήριξαν τον 21ο Διεθνή Γύρο της Λάρνακας.

Την διοργάνωση του 21ου Διεθνή Γύρου Λάρνακας, που ξεκίνησε και τερμάτισε  στην Πλατεία Ευρώπης, είχαν από κοινού ο Δήμος Λάρνακας, το Παγκύπριο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», ο ΣΥΚΑΝΑ, η Κοινοτική Αστυνόμευση Λάρνακας –  Κιτίου, η Αστυνομία Λάρνακας και το ίδρυμα Άγιος Λάζαρος.

Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Αμυνας Χριστόφορου Φωκαίδη, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Δήμου Λάρνακας, ενώ συμπαραστάτης ήταν και το Υπουργείο Υγείας.

Περίπου 300 άτομα διαφόρων ηλικιών, Σωματείων ακόμα και σχολείων της Λάρνακας συμμετείχαν στον Γύρο, που είχε απόσταση 6 και ενός χιλιομέτρων, 500 και 100 μέτρων., ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα συλλέγονταν  χρήματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »