Αναπτυξιακά Έργα

Υπογραφή του Συμβολαίου για το Έργο «Ανέγερση Δημοτικής Αγοράς και Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λάρνακα»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 και ώρα 4.00μ.μ., στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Εργολάβου Lois Builders, για το Έργο της ανέγερση του της Δημοτικής Αγοράς και Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης.

Μετά από 21 χρόνια, από την κατεδάφιση της παλιάς Δημοτικής Αγοράς, το έργο αυτό αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα Έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται να είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του.

Το Έργο θα είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Η δαπάνη ανέρχεται στα 5.853.365 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του Έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα 7.500 εκατομμύρια ευρώ. Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Συγκεκριμένα, το Έργο περιλαμβάνει Δημοτική Αγορά και Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης. Στο ισόγειο της Δημοτικής Αγοράς θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών και στον 1ο όροφο θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρο. Στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου (garden roof).

Ο ανοικτός εξωτερικός χώρος στο ισόγειο, σε επέκταση της Δημοτικής Αγοράς, θα τοπιοτεχνηθεί κατάλληλα, ώστε να οργανώνεται η Λαϊκή Υπαίθρια Αγορά (παζάρι) και Κέντρο Πληροφόρησης.

Ο πολυώροφος Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης, μελλοντικά θα αποτελείται από 6 επίπεδα για 180 περίπου χώρους. Στην παρούσα φάση θα κατασκευαστούν μόνο τα πρώτα τρία επίπεδα. Η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε18 μήνες.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 31 Αυγούστου 2018

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »