Εκπαίδευση

Υπαστυνόμοι με εκπαίδευση πανεπιστημίου

Λοχίες στην Αστυνομία θα μπορούν να προάγονται στον βαθμό του υπαστυνόμου, μόνο αφού παρακολουθήσουν με επιτυχία πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητήθηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής. Αυτό θα γίνει μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου πέρσι τον Οκτώβριο

να αναβαθμίσει τη βασική εκπαίδευση των νεοεισερχομένων αστυνομικών και του προγράμματος εκπαίδευσης για τους υπαστυνόμους, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει στη Βουλή εκτός από το νομοσχέδιο και κανονισμούς με τους οποίους προβλέπεται ότι η βασική εκπαίδευση των νεοεισερχομένων αστυνομικών μπορεί να παρέχεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση μη επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης, η απόφαση για προαγωγή ενός λοχία στο βαθμό του υπαστυνόμου θα ακυρώνεται και ο υποψήφιος θα συνεχίσει να διατηρεί τον προηγούμενο βαθμό με δικαίωμα επαναδιεκδίκησης της θέσης.

Όπως εξήγησε χθες στα μέλη της Επιτροπής ο βοηθός αρχηγός εκπαίδευσης, Δημήτρης Δημητρίου, όσοι  περάσουν από την εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν θα λαμβάνουν επιπρόσθετες μονάδες, ενώ στην περίπτωση που τα οικονομικά δεν επιτρέπουν την εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο, η ίδια σειρά μαθημάτων θα δίδεται από την Αστυνομική Ακαδημία.

Οι Σύνδεσμοι κατωτέρων και ανωτέρων αξιωματικών συμφωνούν με το νομοσχέδιο, ωστόσο εξέφρασαν τη θέση ότι πρέπει να δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε όποιον δεν μπορεί για προσωπικούς λόγους να παρακολουθήσει το πρόγραμμα ή αποτύχει να το περάσει.

Πηγή: philenews.com

 

Σχετικά νέα

X
Translate »