Going out

Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «BELIEF» του Ισραηλινού φωτογράφου Natan Dvir

Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση του διάσημου Ισραηλινού φωτογράφου Natan Dvir με τίτλο «BELIEF» διοργανώνει στην παραλία των Φοινικούδων η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο.

Στην έκθεση ο καλλιτέχνης πραγματεύεται το αίσθημα του ανήκειν σε μία κοινότητα αλλά και την αίσθηση ασφάλειας και κατανόησης, που προσφέρει η πίστη σε θρησκευτικούς ή πολιτικούς προσανατολισμούς, αλλά παράλληλα μπορεί να προκαλέσει μίσος, διαίρεση και επιθετικότητα. Ο Dvir καταγράφει τον τρόπο που οι διάφορες κοινωνικές ομάδες εκδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους.

Ο φωτογράφος παρουσιάζει το Ισραήλ κάτω από το πρίσμα της μακραίωνης κα πολύπλοκης ιστορίας των κοινωνικών και εθνικών του ομάδων. Οι χώροι λατρείας που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα, καθιστούν το μικρό σε έκταση Ισραήλ εξαιρετικά σημαντικό για Εβραίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και άλλες θρησκευτικές ομάδες. Η έκθεση θα παραμείνει στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων μέχρι τις 2 Ιουλίου. Φωτογραφίες του Dvir που έχει διακρίθει με διεθνη βραβεία έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία διεθνή έντυπα, όπως NewYorkTimes, Newsweek, Wall Street Journal, DerSpiegel, Stern, Focus, Times, LeMonde.

 

Δεύτερα 12 – Τρίτη 27

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΦΟΙΝΙΚΟΥΔΕΣ)
Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «BELIEF» του Ισραηλινού φωτογράφου Natan Dvir
Διοργανωτής: Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο σε συνεργασία με την εταιρεία BPRarts Art & Cultural Management

Σχετικά νέα

X
Translate »