Εκπαίδευση

Τόνια Χριστοφίδου: Μια έφηβος βουλευτής από την πόλη μας

Η μαθήτρια του σχολείου Pascal English School Tonia Christofidou 5Β στο πλαίσιο του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» εξελέγη ως έφηβος τακτικός βουλευτής.

Η Βουλή των Εφήβων είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το ίδρυμα της ελληνικής βουλής με στόχο οι μαθητές να βιώσουν τι σημαίνει πολιτική ζωή, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις με χιλιάδες συμμαθητές τους. Η μαθήτρια κατάφερε να διακριθεί αφού έλαβε μέρος σε διάφορες διαδικτυακές δραστηριότητες όπως κατασκευή ιστολογίου και σύνθεση κολάζ με κεντρικό θέμα τον ενεργό και κριτικά σκεπτόμενο πολίτη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Α΄ και Β’ Λυκείου από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του απόδημου ελληνισμού . Η Τώνια θα έχει την ευκαιρία να είναι μια από τους 300 έφηβους βουλευτές της KΒ’ Σύνοδου 2016-2017 και θα λάβει μέρος στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από 6 έως 10 Ιουλίου 2017.

Το Κοινοβούλιο γίνεται τόπος συνάντησης έφηβων ενεργών πολιτών και δίνει την ευκαιρία για γόνιμη ελεύθερη συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών. Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια μας! Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας κάνει υπερήφανους με την παρουσία της και θα αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες.

Υπεύθυνη για το πρόγραμμα της «Βουλής των Εφήβων» ήταν η καθηγήτρια του σχολείου κα. Yiota Athanasiou

Σχετικά νέα

X
Translate »