Υγεία

Τρόποι για να αποφύγετε τη γρίπη

Πορτοκαλάδες, σούπες, αντιγριπικά εμβόλια είναι οι γνωστοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις ιώσεις και την γρίπη, που αυτήν την περίοδο του χρόνου κάνει πάρτι από σπίτι σε σπίτι

Ο δρ Αντρέας Ζαχαρειάδης δίνει 5 τρόπους έτσι ώστε να αποφύγουμε την γρίπη:

1) Εμβολιαστείτε κατά του ιού της γρίππης. Καθώς ο ιός της γρίππης μεταλλάσεται κάθε χρόνο, είναι σημαντικό να κάνουμε το εμβόλιο κατά της γρίππης κάθε χρόνο.

2) Τηρείτε τα μέτρα καλής υγειηνής. Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά, αποφεύγουμε επαφή με άλλους άρρωστους φίλους, συγγενείς κλπ και παραμένουμε περιορισμένοι σπίτι όσο γίνεται ειδικά σε περιόδους έξαρσης της γρίππης.

3) Άσκηση. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι άτομα που αθλούνται τακτικά, έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και νοσούν δυσκολότερα σε σχέση με άτομα που έχουν καθιστική ζωή. Η Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία προτίνει 5 φορές την εβδομάδα περπάτημα μισής ώρας κάθε φορά για καλύτερα αποτελέσματα.

4) Ξεκούραση. Μειώνοντας το στρες στη ζωή μας και αυξάνοντας τις ώρες ύπνου, βελτιώνουμε την άμυνα του οργανισμού μας. Ιδανικά, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7 με 8 ώρες ύπνου το 24ωρο.

5) Διακοπή καπνίσματος και αποφυγή παθητικού καπνίσματος. Σημαντικός παράγοντας το κάπνισμα τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό, το οποίο μας προδιαθέτει σε διάφορες ασθένειες, ανάμεσα στις οποίες και η σοβαρή πνευμονία λόγω γρίππης.

Πηγή: healthnews.reporter.com

Σχετικά νέα

X
Translate »