Αθλητικά Νέα

ΤΡΙΚΩΜΙΤΗΣ: «Να πάω στο UFC και να σηκώσω τη σημαία μας ψηλά» (ΦΩΤΟΣ)

Στον Super Sport FM 104.0 παρευρέθηκε ο Ανδρέας Τρικωμίτης, που είναι πρωταθλητής στο ΜΜΑ και μίλησε για όλα όσα αφορούν το άθλημα:

Μίλησε μας λίγο για την καριέρα σου…
«Άρχισα από μικτός στον αθλητισμό. Άρχισα με τζούντο και ενόργανη. Αργότερα συνέχισα μόνο με τζούντο. Επί σειρά ετών ήμουν πρωταθλητής Κύπρου και αγωνίστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ολυμπιάδα νέων. Το 2008 άλλαξαν οι κανόνες του τζούντο εντελώς κι εγώ δεν κατάφερα να αγωνιστώ. Όταν πήγα να σπουδάσω στην Αγγλία προσπάθησα να βρω κάτι διαφορετικό και βρήκαμε τις μικτές πολεμικές τέχνες. Είναι συνδυασμός διάφορων πολεμικών τεχνών».

Πως είναι η καθημερινότητα σου;
«Είναι πολύ βεβαρυμμένο πρόγραμμα με 2-3 προπονήσεις την ημέρα. Εξαρτάται από τον κάθε αθλητή. Κάποιος μπορεί να κάνει τρεις προπονήσεις, κάποιος μπορεί να κάνει δύο και να είναι αρκετές. Θέλει εξάσκηση και αρκετή δουλειά. Ειδικά για να αγωνιστεί κάποιος σε ψηλό επίπεδο πρέπει οι προπονήσεις να γίνονται στο εξωτερικό γιατί υπάρχουν ομάδες με επαγγελματίες και πρωταθλητές αθλητές».

Υπάρχει ενδιαφέρον στην Κύπρο;

«Ναι, έχει αρκετό ενδιαφέρον για το άθλημα. Με τον καιρό αναπτύσσεται και ο κόσμος το μαθαίνει. Έχει αρκετό κόσμο που μου συμπαραστέκεται».

Ποιον αγώνα έχει χαραγμένο στο μυαλό σου;
«Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο. Ο κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, ότι έγινε και ότι κέρδισα μένουν στο παρελθόν. Κάθε φορά που παλεύω πρέπει να είμαι καλύτερος από την τελευταία φορά».

Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θέλει να αρχίσει αυτό το άθλημα…
«Μπορεί να ξεκινήσει από κάποιο άθλημα που του αρέσει, μπορεί να ξεκινήσει με τζούτο, κικ-μποξινγκ ή ζιου ζιτσου. Δεν υπάρχει ταλέντο σε αυτό που κάνω, είναι καθαρά σκληρή δουλειά. Πρέπει να αλλάξει η ζωή σου ριζικά, πρέπει να ζεις και να αναπνέεις για τους στόχους σου και να έχει συνέπεια η καθημερινότητα σου».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;
«Ο επόμενος μου στόχος είναι να φτάσω στην μεγαλύτερη αυλαία, το UFC. Πρέπει να πάμε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Να σηκώσουμε τη σημαία μας ψηλά. Πρέπει να χτίσουμε ιστορικό και μετά να πάμε».

Γιατί πάντα «μπαίνεις» με το ζεϊμπέκικο;
«Πάντα κάνω είσοδο με το ζεϊμπέκικο, θέλω να έχω κάτι δικό μου. Κάτι που να μου θυμίζει την πατρίδα μας».

Το οικονομικό κομμάτι του αθλήματος. Έχεις χορηγούς;
«Θέλεις την στήριξη χορηγών, στην αρχή ήταν δικά μου τα έξοδα, όμως με την πάροδο του χρόνου και των επιτυχιών έρχονται και οι χορηγίες».

 

Πηγή: sport-fm.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »