Breaking News

Υγεία

Τρία λάθη στην καθημερινότητα που βλάπτουν την υγεία

Υπάρχουν κάποιες λανθασμένες κινήσεις που κάνουμε καθημερινά, που ίσως μας κοστίζουν στην υγεία μας και πρέπει να διορθώσουμε.

Ακολουθείτε ασταθές πρόγραμμα
Αν και αυτό εξαρτάται από τη δουλειά σας και μπορεί να μην είναι στο χέρι σας, παρ’ όλ’ αυτά οι πολλές εναλλαγές στην καθημερινότητα, ειδικά οι απρόσμενες, μπορεί να διαταράξουν την αρμονία του οργανισμού. Σίγουρα η ρουτίνα δεν είναι δελεαστική, αλλά έχει φανεί ότι ακόμη και η μετάθεση της ώρας του φαγητού κατά 1-2 ώρες, συμβάλλει στη μεταβολή της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο αίμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όχι να επιδιώξετε μια βαρετή ρουτίνα, αλλά τουλάχιστον να φροντίσετε να κοιμάστε, να τρώτε και να ασκήστε την ίδια ώρα καθημερινά.

Δεν δίνετε την απαραίτητη προσοχή σε φρούτα και λαχανικά
Εκτός του ότι οι περισσότερο άνθρωποι δεν καταναλώνουν τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών που συστήνουν οι γιατροί καθημερινά, γίνονται λάθη και στην επιλογή τους. Πολλά από τα φρούτα και λαχανικά που επιλέγουμε έχουν διανύσει τεράστιες αποστάσεις μέχρι να καταλήξουν στο πιάτο μας, κάτι που εκτός του ότι είναι βλαβερό για το περιβάλλον, επηρεάζει άμεσα και την υγεία μας αφούτα  περισσότερα πολύτιμα συστατικά… χάνονται στη διαδρομή. Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά από τις λαϊκές αγορές με έμφαση στον τόπο προέλευσης και φροντίστε πάντα να στηρίζετε τις τοπικές οικονομίες.

Κάθεστε πολλές ώρες
Η σωστή διατροφή πάει μαζί με την κίνηση και την άσκηση για να έχετε καλύτερη υγεία κι αν εσείς περνάτε την ημέρα σας καθιστοί ή ξαπλωμένοι, εκτός από τη σιλουέτα σας βλάπτετε και την υγεία σας. Η καθιστική ζωή επηρεάζει τις τιμές τηςχοληστερίνης, του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης και πρέπει να φροντίσετε να τη διαμορφώσετε. Μπορείτε να κάνετε μικρά διαλείμματα περπατώντας ή ανεβοκατεβαίνοντας μερικά σκαλιά ακόμη και κατά την ώρα που εργάζεστε και φυσικά βάλτε στο πρόγραμμα να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα που σας αρέσει και θα σας κρατά σε κίνηση μετά τη δουλειά.

Πηγή: www.clickatlife.gr

Σχετικά νέα

X
Translate »