Εκπαίδευση

Τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές στην εκπαίδευση οι γονείς

Ρόλο πυροσβέστη στην άγρια κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και τον εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι έτοιμη να αναλάβει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα οι Οργανωμένοι γονείς Μέσης εμφανίζονται πρόθυμοι να αναλάβουν πρωτοβουλία για σύγκληση συνάντησης των Υπουργείου Παιδείας – εκπαιδευτικών οργανώσεων, για συζήτησης εφ’ όλης της ύλης, για επίλυση των διαφορών.
Σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σημειώνει πως αύριο θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Επίσης, εκφράζει την ανησυχία της για την ανακοινωθείσα πρόθεση των εκπαιδευτικών οργανώσεων να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη καθώς και για την εκφρασθείσα πρόθεση για πιθανά άλλα μέτρα.

«Η διαφορά των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας είναι διαφορά εργοδότη – εργοδοτούμενου και ευελπιστούμε ότι θα πρυτανεύσει η σωφροσύνη και η λογική για την επίλυση των οποιοδήποτε προβλημάτων», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν τα παιδιά μας διελκυστίνδα ανάμεσα στο Υπουργείο και στους εκπαιδευτικούς και να μετατραπούν τα δημόσια σχολεία σε αρένα διαμάχης μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου Παιδείας», προσθέτει.

Αναφέρεται σε εκμετάλλευση των μαθητών και κατ’ επέκταση θυματοποίηση τους που από όποια πλευρά και να προέρχεται, την βρίσκει κάθετα αντίθετη και δηλώνει ότι θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε κίνηση που τείνει να βλάψει το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών και εν γένει τις ομαλής λειτουργίας των δημόσιων σχολείων.

Σημειώνει ότι όποια μέτρα προτίθενται να εφαρμόσουν το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πρέπει να λήξουν άμεσα και οπωσδήποτε πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Καλεί, παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προσέλθουν με καλή πρόθεση σε έναν ειλικρινή διάλογο, αφήνοντας πίσω τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα.
Η Συνομοσπονδία αναφέρει, τέλος, ότι επιφυλάσσεται εάν αυτό απαιτηθεί υπό τις δεδομένες συνθήκες, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αναφορικά με το πιο πάνω θέμα.

Σχετικά νέα

X
Translate »