Επιχειρήσεις

Το Yoko του Κυριάκου Στυλιανού

Καιρό πριν, περιμένοντας την παραγγελία μου στο πρώτο κατάστημα του Yoko στο Κολωνάκι είδα σε κάποιο από τα τραπεζάκια τη Δούκισσα Νομικού να χειρίζεται με μαεστρία τα chopsticks της και να απολαμβάνει τα noodles του καταλόγου απ’ το χάρτινο κουτί της. «Εκτός απ’ τη Δούκισσα, συχνός θαμώνας είναι ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Άντζελα Δημητρίου ήρθε στο νέο εστιατόριο στη Λάρνακα όπως και ο Στέφανος Κορκολής ενώ ο Βασίλης Καλλίδης πρότεινε να φτιάξουμε maki με χαλούμι»!

 

Κόσμος και ντουνιάς λοιπόν στο Yoko. Το οποίο πώς προέκυψε Κυριάκο; «Σπούδασα κλινική διαιτολογία-διατροφολογία και έκανα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Κύπρο ασχολήθηκα με διάφορα μαγαζιά στη Λάρνακα. Όταν έκλεισε κι αυτός ο κύκλος ήθελα λίγο χρόνο μακριά απ’ όλα. Ξεκίνησα να ταξιδεύω: Παρίσι, Λονδίνο, Αθήνα, Ιαπωνία. Απ’ όλα τα ταξίδια έπαιρνα ιδέες, εικόνες. Ουσιαστικά όμως το Yoko το σκέφτηκα στο Λονδίνο. Είχα πάει σε διάφορα συνοικιακά μαγαζιά που πρόσφεραν sushi και είχα ενθουσιαστεί». Καταλήγει λοιπόν στην Αθήνα μιας και εκεί ήθελε να ζήσει. «Κάνοντας βόλτες παρατήρησα ότι δεν υπήρχαν τα μικρά μαγαζιά με σούσι, όπως στο Λονδίνο. Παράλληλα, αντιλήφθηκα ότι πολύς κόσμος δεν ήξερε τι ήταν αυτό το φαγητό, γιατί δεν είχε εύκολα πρόσβαση και υπήρχε η εντύπωση ότι είναι κάτι ακριβό. Υπάρχει και αυτό αλλά στο Yoko μπορείς να φας και να πιεις με 15 – 20 ευρώ το άτομο».

Μετά από τρία χρόνια στην ελληνική πρωτεύουσα αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο και στην Κύπρο. «Εκτός απ’ το κατάστημα στη Λάρνακα, στα άμεσα σχέδια είναι κι ένα κατάστημα στη Λεμεσό ενώ θέλω να προλάβουμε τη σεζόν και στην Αγία Νάπα. Στην Αθήνα από Σεπτέμβρη θα είμαστε Ερμού και Παγκράτι ενώ του χρόνου ανοίγουμε Πάρο»!

Στο μικρό χώρο της Πλατείας Ερμού υπάρχουν ψηλά φυτά, μαύρα τραπέζια, ξύλινα διαχωριστικά και φωτιστικά απ’ την Άπω Ανατολή. Απ’ τα μεγάφωνα παίζει το «Shape of you» του Ed Sheeran. Και τι να δοκιμάσει κανείς εδώ Κυριάκο; «Το Chirashi box που είναι στην κατηγορία της σαλάτας. Η βάση είναι ρύζι και μέσα υπάρχουν όλες οι γεμίσεις των maki: ταρτάρ σολομού, αβοκάντο, ταρτάρ γαρίδας, ντομάτα, αγγούρι. Είναι το αγαπημένο μου πιάτο και το συστήνω ανεπιφύλακτα»!

Πλατεία Ερμού 96, Κατάστημα 4, 24531444, Δευτέρα-Κυριακή 12:00 – 23:00

Πηγή : like.philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »