Breaking News

Δελτία Τύπου

Το 3ο Μεσογειακό Συνέδριο τραύματος φέτος στην πόλη μας

Η Κυπριακή Εταιρία Χειρουργικής και Ορθοπεδικής Τραυματολογίας σε συνεργασία με τη Μεσογειακή Εταιρία Τραύματος διοργανώνει και φιλοξενεί φέτος στην πόλη μας το μεγάλο συνέδριο χειρουργικής και ορθοπεδικής τραυματολογίας. Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις μέρες, 23,24 και 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Palm Beach στην τουριστική περιοχή της Ορόκλινης.

Με προσκεκλημένους ομιλητές 40 καταξιωμένους επιστήμονες από Κύπρο, Ευρώπη και Μεσόγειο που αποτελούν την επιστημονική αφρόκρεμα της Ορθοπεδικής στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, αναμένεται ως στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πέραν των 200 σύνεδρων.

Το 1ο Μεσογειακό Συνέδριο Τραύματος έγινε το 2011 στην Αγία Νάπα, και εκ τότε διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Το 2013 θα διοργανωνόταν στη Συρία, αλλά για πολιτικούς και λόγους ασφάλειας αναβλήθηκε για τον επόμενο χρόνο στο Ισραήλ. Φέτος, με μεγάλη χαρά θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας τοποθετώντας μας έτσι και στον επιστημονικό χάρτη. Το συνέδριο δεν θα έχει μόνο επιστημονικό και ιατρικό χαρακτήρα αφού η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου επέλεξε την Λάρνακα για το συνέδριο λόγω της μεγάλης πολιτιστικής της κληρονομιάς και της κουλτούρας της. Μέσω αυτού, θα προβληθεί και η πόλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Εταιρίας Τραύματος στην σημερινή διάσκεψη τύπου. Ο κ. Μαρουδιάς δήλωσε επίσης πως στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και επιστήμονες όχι μόνο από τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, αλλά και τη Νότιο Αφρική. Τέλος, τονίστηκε η σημαντικότητα και η βαρύτητα μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης στο μικρό μας νησί.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στις 10:15 στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου στην παρουσία του Υπουργού Υγέιας, κ. Γιώργου Παμπορίδη.

14329356_1422111781137773_1113056951_o

Σχετικά νέα

X
Translate »