Εκπαίδευση

Το Υπ. Παιδείας στηρίζει κάθε προσπάθεια για ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών και την προαγωγή της σχολικής επιτυχίας, δήλωσε απόψε ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καδής, σημειώνοντας πως η διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αποτελεί τη βασικότερη επιδίωξη της κυβέρνησης.

Σε χαιρετισμό του, στην εκδήλωση εγκαινίων αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοφάγου Β΄, ο κ. Καδής είπε πως για την επίτευξη του στόχου αυτού απαραίτητη είναι η συλλογικότητα και η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως ανέφερε, «ο σχολικός χώρος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στα εκπαιδευτικά δρώμενα και θεωρείται μια από τις βασικότερες συνιστώσες στην ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία του σχολείου», για να προσθέσει πως «οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις θεωρούν το χώρο του σχολείου ως ένα σημαντικό πεδίο ερεθισμάτων και μάθησης».

«Στο πλαίσιο αυτό στηρίχτηκε η ανέγερση της αίθουσας που εγκαινιάζουμε σήμερα, αφού πέρα από το γεγονός ότι συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών υποδομών του σχολείου, αναβαθμίζει παράλληλα τις παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε αυτό, ενισχύοντας την περαιτέρω ανάπτυξη των παιδιών», είπε.

Σημείωσε πως «η νέα αίθουσα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προσδοκίες και προδιαγραφές, καθώς διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, σκηνή, αποδυτήρια, αποθήκες και έχει χωρητικότητα 300 ατόμων», συμπληρώνοντας πως «οι εργασίες για τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2016 και διήρκεσαν σχεδόν ένα χρόνο».

Επίσης, είπε πως «το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις €307,000, ποσό που καταβλήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οι οποίες σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία Ξυλοφάγου είχαν την ευθύνη αποπεράτωσης των εργασιών».

reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »