Γενικά

Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως

Στις 22 Φεβρουαρίου, κάθε χρόνο, περισσότερα από 10 εκατομμύρια Οδηγοί σε 150 χώρες, ανάμεσά τους η Κύπρος, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως. Από το 1926, στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οδηγών στις ΗΠΑ, καθιερώθηκε ως ξεχωριστή ημέρα για τις Οδηγούς η 22α Φεβρουαρίου, η μέρα των γενεθλίων του Ιδρυτή του Προσκοπισμού και Οδηγισμού Λόρδου Ρόμπερτ Μπέιτεν Πάουελ και της Αρχιοδηγού Λαίδης Όλαφ Μπέιτεν Πάουελ.

Είναι η μέρα που οι Οδηγοί αφιερώνουν τη σκέψη τους σε όλες τις Οδηγούς του κόσμου και εκφράζουν την εκτίμηση τους προς το Παγκόσμιο Κίνημα που λέγεται Οδηγισμός.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών (WAGGGS) είναι η μεγαλύτερη διεθνής εθελοντική οργάνωση για κορίτσια και νεαρές γυναίκες. Τα μέλη της δεσμεύονται να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη και ανέλιξη των γυναικών, και προσφέρουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στην κοινωνία με στόχο την επιμόρφωση των κοριτσιών. Κάθε τοπική Οργάνωση έχει υποχρέωση να περιφρουρήσει τον δικό της πολιτισμό και θρησκεία, αλλά και να κατανοήσει τους άλλους λαούς. Έτσι, κάθε κρίκος αυτής της παγκόσμιας αλυσίδας φιλίας, διατηρεί τη δική το λάμψη, και προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για συζήτηση και μελέτη.

Με πληθώρα από διεθνή προγράμματα, με σημαίνοντες εταίρους, η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών προωθεί ευκαιρίες προσφοράς και υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις νεαρές γυναίκες ώστε να αναπτύσσονται σε προσωπικό, πνευματικό, συναισθηματικό, σωματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών διατηρεί τα χαρακτηριστικά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών και από το 1960 έχει οικοδομήσει ένα γερό υπόβαθρο εκπαιδευτικής γυναικείας οργάνωσης νεολαίας, έχοντας να επιδείξει πολλά και αξιόλογα προγράμματα. Η δράση του ΣΚΟ δεν περιορίζεται στο εβδομαδιαίο δίωρο επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό Οδηγικό πρόγραμμα για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά λειτουργεί και ένα συνεχές εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς προς την ευρύτερη κοινωνία.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως είναι μια ευκαιρία για όλες τις Οδηγούς να γιορτάσουν της Επίδραση (Impact) του Παγκόσμιου Οδηγικού Κινήματος στις ζωές των μελών του και της κοινωνίας. Όσα βιώνουν οι Οδηγοί επιδρούν στην ίδια τη ζωή τους και στους ανθρώπους γύρω τους. Κάθε κορίτσι θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, ώστε να πετύχει την αλλαγή. Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως είναι ευκαιρία για όλες τις Οδηγούς να αναδείξουν όσα μπορούν να πετύχουν.

Η συνεστίαση για την Ημέρα Σκέψεως θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 στην Ταβέρνα «Σαλώμη» στη Λεμεσό και ο ενδοσωματειακός εορτασμός την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στη Λευκωσία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22781587.

Σχετικά νέα

X
Translate »